Uskolet
0   89

Hattie-tilhængers påskeferie – et uoverskueligt helvede af målstyring, test, feedback og evalueringer

En fan af den newzealandske skoleforsker John Hattie har under overskriften »synlig ferie« planlagt sin og familiens påske til mindste detalje.

Familien fortæller: »Han begyndte for flere uger siden, og så har det ellers kørt med feed op og ned og frem og tilbage og afkrydsningsskemaer og feriemålingstest og hvilestrategier og blotlæggelser af vores achievements«.

Hattie-tilhængeren forklarer selv: »Vi skal i ferien monitorere en afslapningsmaksimerende effektspiral: Hvor skal vi hen? Hvad skal vi have ud af ferien? Hvordan vil vi nå det maksimale udbytte? Det kræver, at vi understøtter en bevidstgørelse af vores praksis omkring vigtigheden af at eksplicitere feriemålene i et fælles begrebsapparat. Familiemedlemmerne skal lære at tage medansvar for deres egen arbejdspause og udvikle en tro på forventning om mestring. Dermed styrkes de familiemæssige refleksioner omkring målopnåelsen i ferieplanerne«.

Artiklen fortsætter under banneret

Familien kommenterer: »Vi er ikke engang kommet af sted endnu, men vi er så klar til en omgang evaluering. Kald den bare summativ, kønt bliver det ikke«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ