Job&karriere Ny lærer
0   769

Bliv interessant på Google

Hvad dukker der op, når man googler dit navn? Hvis du er jobsøgende, er det en god idé at sørge for, at Google fremhæver en masse spændende ting om dig, råder specialist i markedsføring på sociale medier.

En oversigt over dimitterede lærerstuderende, en deltagerliste fra et motionsløb eller et referat fra boligforeningen. Ikke alt er lige interessant for arbejdsgivere at klikke sig ind på, når de googler deres udvalgte jobansøgere - for det gør de, understreger Thomas Bigum, som er ekspert i markedsføring på sociale medier. Derfor skal du fodre Google med interessante, faglige ting, råder han - og det er nemmere, end man måske lige tror.

Debattér med dit fulde navn

Opret debatprofiler i dit fulde navn på alle de relevante steder, du kan opspore. Det kan være Facebook-grupper om dine fag, en profil på folkeskolen.dk eller sider om interesser, du gerne vil fremhæve.

»Dine profiler sender et signal om, at du er fagligt aktiv. Du kan godt lægge et par brødkrummer ud ved at kommentere på siderne - men du kan også bare fortælle, at du læser med på siderne«.

Sørg for lækker LinkedIn-profil

Gå din LinkedIn-profil grundigt igennem, og gør den lækker med forklaringer om dine job, studier og de kompetencer, du har. LinkedIn er desuden ved at give alle en funktion, så man kan skrive længere indlæg. Thomas Bigum foreslår et fagligt indlæg, hvor du linker til en artikel om noget skolerelevant og skriver din holdning til sagen.

Artiklen fortsætter under banneret

Del faglige holdninger i din blog

Opret en personlig hjemmeside, hvor du deler dine faglige holdninger. Du kan for eksempel oprette den som en blog, der flere steder udbydes gratis. Tænk på dine indlæg som små artikler, hvor du kommenterer på aktuelle ting i skoledebatten.

»Hvis du nævner siden i din ansøgning, får du langt mere taletid. Og du behøver ikke at dele den med andre, så det er kun dem, der googler dig, der falder over den - modsat på LinkedIn, hvor dit netværk ser dine opslag«.

Nemme point med YouTube

YouTube er ejet af Google og vises derfor højt oppe i resultaterne, når man søger på dit navn, forklarer Thomas Bigum. Her kan du derfor med lethed blive synlig ved at lægge en video op med dit eget navn som bruger eller i teksten om videoen.

Du kan optage dig selv, mens du taler til kameraet om noget fagligt. Du kan også optage en undervisningsidé, der kan inspirere andre - eller dele to minutter fra et spændende seminar eller lignende. Det kan også være en video af dine børn, som kommer i mål til Skolernes Motionsdag, eller andet privat, som signalerer, hvem du er som person.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
429 andre er allerede tilmeldt