Debat
0   315

Sænker vi ambitionerne dør vores folkeskole!

Michael Ziegler mener, at vi bare skal skrue ned for ambitionerne, så vi ikke bliver stresset over, at ressourcerne til den danske folkeskole forsvinder som dug for solen. I virkeligheden vil konsekvenserne blive uoverskuelige, hvis vi følger Michael Zieglers anvisninger.

I politikken d. 21 februar findes et interview med Michael Ziegler, bestyrelsesmedlem i KL og borgmester i Høje-Taastrup kommune. I dette interview fortæller Michael Ziegler blandt andet, at det er en myte at offentligt ansatte er stressede. Ud over denne påstand, råder han i samme interview de offentligt ansatte til at skrue ned for ambitionerne. Hans pointe er, at vi i den offentlige sektor kun har de penge, vi har, derfor kan det ikke nytte noget, at vi har højere ambitioner, end vi kan nå at indfri. Det resulterer nemlig i stress.

Jeg er meget uenig med Michael Ziegler i disse betragtninger, og jeg synes, det er bekymrende, at en mand i hans stilling kan slippe af sted med at melde således ud.  Jeg blev personligt ramt hårdt af disse udmeldinger, som jeg i øvrigt mener er farlige for Danmark på sigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er skolelærer og min første tanke, da jeg læste interviewet, var, at vi skolelærere ikke må slukke for ambitionerne. Vi arbejder hver dag i Danmarks allervigtigste institution. Med Danmarks allervigtigste ressource. Eleverne! Danmarks fremtid afhænger da af, om vi har høje ambitioner eller ej.

Michael Ziegler forstår slet ikke konsekvenserne af udmeldinger som disse.

Jeg møder den også i min dagligdag, den her med at jeg skal skrue ned for ambitionerne. Som om det er min egen skyld, hvis jeg rammes af stress. Som om man kan være FOR ambitiøs. Helt ærligt! 

Er målet at slukke for den offentlige sektor?

For det er da èn stor ond cirkel, vi får startet, hvis vi gør, som Michael Ziegler foreslår.

Der er ingen skatteydere, der vil tage til takke med lave ambitioner. Det finder de sig ikke i længe. Dem, som har pengene selv, vil hoppe over i den private sektor. Dernæst vil de samme mennesker kæmpe endnu mere indædt for endnu flere skattelettelser. Til sidst har vi ikke nogen offentlig sektor. Ja og så er alle overladt til dem selv og deres pengepung, og vi ved jo allerede godt, at ikke alle kan være rige og succesfulde.

Jeg får simpelthen myrekryb ned ad ryggen af at være vidne til dette omprioriteringsmareridt, hvor politikkerne konstant søger at bilde os ind, at vi kan få både skattelettelser og velfærd. Svaret er simpelt. Det kan man IKKE! Det er løgn og latin, og det er kun en måde at manipulere med os vælgere på, som desværre har købt udsagnet alt for længe.

Folk som Ziegler er ikke interesseret i at passe på vores velfærdssamfund. Tværtimod mener folk som ham, at de betaler til folk som os andre, der bare nasser på systemet.

I mine øjne er der tale om en slags landsforræderi.

Selvom dette ord måske er lige voldsomt nok, mener jeg, at det understreger alvoren fint.

For Ziegler og andre ligesindede spiller ikke med åbne kort, når de påstår at skattelettelser ikke forringer vores velfærd.

Jeg står midt i et af Danmarks velfærdsprojekter, den danske folkeskole, hver dag. Her mærker vi tydeligt hvordan skattelettelserne og omprioriteringen af penge gør, at kommunerne har færre og færre midler at poste i bl.a. folkeskolen. Vi har nu langt flere elever i hver klasse, end vi havde tidligere, vi har langt færre folkeskoler i Danmark, end vi havde tidligere, vi har ikke nok ressourcer til at løfte de inklusionsopgaver, vi står med, og sådan kunne jeg blive ved. Alt sammen forringelser af folkeskolen, med det til følge at flere og flere vælger en privatskole.    

Men jeg ved godt, at de her mennesker er drevet af en tro på, at det kan lykkes med lave skatter og en lille offentlig sektor, ja måske endda ingen offentlig sektor.

Men vi har jo set resultatet. Vi ved hvordan det går, hvis man fører den politik. Så har vi skabt et miniUSA. VI er allerede godt på vej. En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Landsråd indikerer, at vi har færre og færre mønsterbrydere. Det er et kæmpe skridt tilbage. Det er efter min overbevisning et resultat af de forringelser, Danmark allerede har måttet lide på velfærdsområdet.

Jeg håber ikke nogen i den offentlige sektor vil følge Michael Zieglers anvisninger og sænke ambitionerne. Den kamp er vigtigere, end man tror.

Så hvis din ledelse siger sådan noget i stil med det Ziegler formulerer i det interview, så råb op og husk dem på, hvor vigtig en stærk offentlig sektor er for Danmark og Danmarks borgere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ