Blog
0   490

Big Bang – få knald på naturfagsundervisningen .

Abonner på nyt om Fysik/kemi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Torsdag og fredag i denne uge afholdtes årets Big Bang konference. Konferencen er en kæmpe markedsplads, hvor undervisere, formidlere og andre der arbejder med, eller har interesse i naturfagsundervisning kan blive inspireret eller inspirere.

 

Dette indlæg er ikke en hyldest til de ni samarbejdspartnere bag Big Bang-konferencen, selvom de godt kunne fortjene det. Det var virkelig en vellykket konference, med gode oplæg og interessante nyheder på messestandene. Snarere er det en opmærksomhed til de beslutningstagere der administrer lærernes tid og de lærere der ikke har oplevet Big Bang-konferencen.

Der er evidens for, at den enkeltfaktor, der har størst betydning for elevernes udbytte af undervisningen er læreren. Derfor kan vigtigheden af lærerens engagement ikke overdrives. En måde at styrke dette engagement på er blandt andet, at lade naturfagslærerne deltage i konferencer, hvor de kan blive inspireret til at udvikle deres undervisning til glæde for eleverne og til gavn for vores velfærdssamfund. "Big Bang" er et eksempel på en sådan konference. Men faktisk har de tre naturfaglige foreninger både hver for sig og i fællesskab også tilbud om konferencer og kurser, der kan give lærerne et fagligt løft.   

Desværre har vi ikke en arbejdstidsaftale, der styrker lærernes mulighed for deltagelse i kurser og konferencer. Aftaleparterne må alle kunne indse, hvis opgaven med at indfase en reform skal lykkedes, kræver det udviklingstid til lærerne.   

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt