Debat

demokratisk underskud i DLF?

Opfordring til at specialundervisningen skal sikres repræsentation på kongressen og i HB

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Ballerup har generalforsamlingen netop valgt deligerede til kongressen.Vi har valgt at sende en repræsentant fra det specialiserede område, og hun er valgt efter  princippet om frie og lige valg. Jeg så helst at det specialiserde område fik faste pladser på kongressen, så DLF sikrede mindre medlemsgrupper adgang til det øverste organ i organisationen.

Demokrati måles i visse kredse efter hvordan man rummmer mindretallet. Det bør vi også gøre i DLF. Før kommunalreformen var der adgang til kongressen for amtskredsene, som organiserede specialskolerne, men den tid er forladt da amtskredsene naturligvis ikke eksisterer længere. Vi har på specialskoleområderne været repræsenteret gennem de lokale kredse, hvorfor det specialiserede område er kommet så meget i mindretal, at det kun er få kredse som har prioriteret dette område ved valg af deligerede til kongressen og til HB. Måske det er ved at være tiden at der skulle ske en genopretning af det demokratiske underskud i DLF, så de små medlemsgrupper blev representeret på flere niveauer i organisationen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget