Uskolet

DLF præciserer: Det var aldrig intentionen, at der skulle udformes individuel kritik af hver enkelt politiker bag reformen

Det var aldrig hensigten...

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

... med den overordnede kritik af skolereformen, at den skulle brydes ned i individuel kritik af hver enkelt af de politikere, der endte med at stemme for vedtagelsen. Sådan lyder det nu i en præcisering fra DLF, efter at der er opstået tvivl om, hvordan den enkelte kritiker skal gebærde sig i den daglige omgang med politikerne.

»Den generelle og overordnede problematisering af skolereformen er ment som et redskab«, forklarer DLF. »Så er det op til den enkelte, om han eller hun mener, at der bør sættes ind med individuel kritik. Man kan for eksempel gå ind og konkretisere et enkelt kritikpunkt i forhold til en politiker med udfordringer, men det beror udelukkende på en professionel vurdering. Vores kritik var oprindeligt ment som en bred og langsigtet reaktion, der gjaldt hele reformen og alle politikerne bag. Ikke for hver enkelt - det er der jo ingen, der har tid til«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.