Debat
0   194

Hvornår opnås konfliktstøtte

Kan man, to år før ens uddannelse er færdig, være klar over, at indmeldelsen i DLF er nødvendig for at være berettiget til støtte i en konfliktsituation? Proceduren fra DLF skal være, at man henvender sig med personlige breve til de studerende, hvor de gøres opmærksomme på, hvilke konsekvenser det vil få for den pågældende i en konfliktsituation ikke at have været medlem længe nok af DLF. Erfaringer fra netop overståede overenskomstforhandlinger viser, at det ikke er nok, når den lokale kreds ved opslag på en allerede overfyldt opslagstavle indkalder de studerende til møde. Som nævnt tidligere skal det ske ved, at de studerende får personlig meddelelse om et sådant møde.

Lone Lauritzen

Artiklen fortsætter under banneret

Søndermarkskolen, Billund

Svar

Lærerstuderende er berettiget til almindeligt medlemskab, når de er optaget som lærerstuderende på et seminarium.

Forpligtelsen til at gøre de studerende på seminarierne opmærksomme på fordelene ved at være medlem af Danmarks Lærerforening og dermed de rettigheder og pligter, der følger med medlemskabet, ligger både hos foreningen centralt, hos de lokale kredse og hos Lærerstuderendes Landskreds (LL), i praksis LL og dermed de enkelte LL-klubber. Jeg ved, at Lærerstuderendes Landskreds lægger vægt på at oplyse om reglerne for karens og dermed om mulighederne for at få økonomisk støtte i en konfliktsituation.

Herudover må det forventes, at den enkelte selv holder sig orienteret om vigtigheden af og betingelserne for at være fagligt organiseret.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ