920 undervisningstimer efterlader ikke meget tid til nye idéer i undervisningen.

920 undervisnings-timer: Ingen plads til nye ideer

Lærer i Guldborgsund Kommune Klaus Kokholm har 920 undervisningstimer dette skoleår. Det betyder undervisning, der kører på rutinen. Næste år stiger tallet til 950.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fem år med besparelser i Guldborgsund Kommune kan mærkes hos lærerne. Færre lærere er lig med flere undervisningstimer for den enkelte lærer. En af dem er Klaus Kokholm. Han underviser på Nørre Alslev Skole på Falster.

I dette skoleår har han 920 undervisningstimer. Det svarer til 29 undervisningslektioner om ugen. For Klaus Kokholm er flere undervisningstimer ikke i sig selv et problem. Det er den resterende tid til forberedelse, der bliver ramt.

Af helbredsrelaterede årsager har Klaus Kokholm en særlig aftale om, at han må forberede sig hjemme. Han går glad på arbejde hver dag, men hvis han ikke havde den særlige aftale, er han ikke sikker på, at det ville være tilfældet.

"Jeg tror, man skal være gjort af et særligt stof for bare at trække på skuldrene af det her. Jeg er sikker på, at mange af mine kolleger er ved at blive kvalt. Jeg har oplevet flere tilfælde, hvor kolleger går ned med stress og bryder grædende sammen. Det er superhårdt. Mine kolleger burde have samme vilkår som mig", siger han.

Stemmer fra skolen: Stress-sygemeldt lærer vil tilbage 

"Jeg synes, at der burde være et loft på 24-25 lektioner. Min erfaring siger mig, at det er en fornuftig mængde tid, hvor der også er plads til at forberede mere varieret og interessant undervisning. Inden reformen trådte i kraft var der en arbejdstidsaftale, der gjorde, at der var en grænse for, hvor få lærere, der kunne være. Det er der ikke længere. Nu kan de bare blive ved med at skrue undervisningsmængden op. Så ender vi måske på 40 timer, hvem ved", siger Klaus Kokholm.

Powered by Labrador CMS