Blog
8   168

Hvorfor skal det være så indviklet?

Abonner på nyt om Politisk: Liberal Alliance i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag har Liberal Alliance haft samråd med undervisningsminister Ellen Trane Nørby om de lange skoledage og muligheden for at give kommuner, skoler og børn friheden tilbage.

Det var - for at sige det helt ærligt - en ørkenvandring i embedsmandssprog, paragraffer og undtagelsesbestemmelser.

For mig lyder det sådan: Forligspartierne kan godt se, at kommuner og skoler bruger de få muligheder, der er, for at rulle folkeskolereformen tilbage, fuldt ud. De kan godt se, at den lange varierede skoledag ikke er populær, og de ved godt, at mange timer bliver brugt på at se you-tube videoer og spille LUDO. MEN: De vil ikke tabe ansigt!

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor må friheden kun gives tilbage i små stumper efter nøje afstemte skemaer og forordninger - det skulle jo nødigt hedde sig.

Undervejs i samrådet fik Marianne Jelved sagt, at "Man kan ikke komme af med den understøttende undervisning, så længe radikale venstre er med." Ikke et kvæk om, hvorvidt de radikale er glade for skolen og reformen, som den er.

Pernille Rosenkrantz-Theil fra S forklarede, at det ikke var så vigtigt, om de små elever var i SFO eller skole "de er der jo alligevel". Pokkers ærgerligt, at det gamle arbejderparti helt har glemt, at børn godt kan kende forskel på skole og fritid.

Ministeren selv henviste til "Paragraf 16B" samt "72 godkendelser af pædagogiske forsøgsordninger", og så kan vi jo nok forstå i Liberal Alliance, at der ikke også kan blive plads til mere enkelhed og frihed for børn og skoler.

ØV!! Jeg bliver så TRÆT af Christiansborg på sådan en dag. Nå. Vi kæmper videre for at gøre de ikke-faglige timer frivillige for skolerne, så børn og forældre selv kan disponere over den frie tid og så skolerne kan koncentrere sig om faglighed og skole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ