Blog
2   474

Periscope - mere pral og interessante øjeblikke!

Abonner på nyt om It, medier og læring i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag kl. 15 streamede Josefine, også kendt som DigiPippi-ambassadør, en kort live-udsendelse på Periscope, hvor hun fortalte om områder, hun er optaget af i arbejdslivet. Udover #skolepral og Edu.dk er også seje piger i tech-verdenen på dagsordenen, og det blev også til en snak om bl. a. håndværk og design. Det er forhåbentlig starten på #skolescope

Periscope er en app, som kan bruges til at streame live-optagelser via telefon eller tablet. Tjenesten er tilknyttet Twitter, og så snart der startes en udsendelse, vil der genereres et tweet på brugerens Twitter-profil med et link til optagelsen. Optagelsen ses live eller op til 24 timer efter udsendelsen. I løbet af samtalen kan stilles spørgsmål i en chat-funktion, og der kan likes i form af hjerter, når der er gode ting på skærmen. 

Tanken er, at der hver mandag kl. 15 streames en kort udsendelse med aktuelt indhold fra afsenderens arbejdsliv i og omkring uddannelsesområdet. Hashtag er #skolescope.

Det er meningen, at det foregår som en stafet, og i næste ombæring er undertegnede den heldige, og jeg vil snakke om drone-ræs, 3D-print, EdCampDK og læringsportalen MinUddannelse med et andet fokus end læringsmål.

Som på Twitter følger man også andre på Periscope. Josefines udsendelse fra i dag kan ses til i morgen tirsdag kl. 15, og hun kan følges på @edu21dk. Jeg kan følges på @thomasdreisig. Jeg håber, at der kommer følgere, som vil se et kort indblik i mit arbejdsliv og efterfølgende i andres.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg håber, at der bliver tid til at hoppe med på vognen, så der kan bygges et godt netværk op omkring både de mange udfordringer og de mange gode sider i skolen.

I forvejen er der et godt skolenetværk på Twitter i form af #skolechat.

Periscope har bestemt også anvendelsesmuligheder i undervisningen. Fx vil reportager i danskfaget være en mulighed, man kan invitere eksterne samarbejdspartnere ind i klasselokalet, og man kan streame fra sportsbegivenheder, klassearrangementer mm. 

Op med periskopet og se hvad der gemmer sig af spændende ting i den forunderlige verden skole.

https://www.periscope.tv/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.082 andre er allerede tilmeldt