Anmeldelse

SMS Digte / Overhaling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De to små bøger måler cirka ti gange 14 cm og kan tages med overalt. I sms-digtene er den gamle japanske haiku-tradition tilpasset moderne tid uden at skele til de mange regler, denne digtning har i sin oprindelige form. Formen i "SMS Digte" er tre linjer og 17 stavelser med poetiske ord om og for unge mennesker.

Fakta:

Titel: SMS Digte / Overhaling

Forfatter: Bjarne Kim Pedersen

Type: Bog

Forlag: Ravnerock

Bjarne Kim Pedersen skriver sine digte i toget, mens han holder i køen, eller når han kører på landevejen. Han bruger mobilen til at notere ord og linjer og reviderer og kombinerer dem senere ved skrivebordet. Det er meningen, unge skal læse og dele bøgerne med andre unge ved at sende dem på mobilen til hinanden.

"SMS Digte" er illustreret af Stig Kristensen, "Overhaling" er illustreret med fotos af Thyge Bjerregaard Pedersen. På skrivesitet www.boggnasker.dk giver Bjarne Kim Pedersen skriveråd til unge. På www.overhaling.blogspot.com kan bøgerne downloades.

Sms-digtene er inspireret af sms-romaner fra Japan. I Japan er sms-romanerne blevet fantastisk modtaget og er et stort hit. Romanerne er typisk skrevet af uerfarne unge via mobiltelefonen. Mange af romanerne er senere udkommet i bogform.

Unges brug af sms'er fører til mange forkortelser af ord, stavefejl og ukurante sætningsopbygninger. Sådan er stilen også i de to små bøger, og mange vil nok være bekymrede for, at det resulterer i et dårligt sprog. Selve genren bør dog ses som et friskt pust i det litterære landskab og en måde, hvorpå man kan møde de unge på deres domæne. Et godt alternativ til knækprosa og rap-tekster.

Powered by Labrador CMS