Anmeldelse Skønlitteratur
0   284

SMS Digte / Overhaling

Fakta


Titel
SMS Digte / Overhaling

Forfatter
Bjarne Kim Pedersen


SMS Digte: 134 sider, 150 kroner. Overhaling: 126 sider, 150 kroner

Type
Bog

Forlag
Ravnerock

De to små bøger måler cirka ti gange 14 cm og kan tages med overalt. I sms-digtene er den gamle japanske haiku-tradition tilpasset moderne tid uden at skele til de mange regler, denne digtning har i sin oprindelige form. Formen i "SMS Digte" er tre linjer og 17 stavelser med poetiske ord om og for unge mennesker.

Artiklen fortsætter under banneret

Bjarne Kim Pedersen skriver sine digte i toget, mens han holder i køen, eller når han kører på landevejen. Han bruger mobilen til at notere ord og linjer og reviderer og kombinerer dem senere ved skrivebordet. Det er meningen, unge skal læse og dele bøgerne med andre unge ved at sende dem på mobilen til hinanden.

"SMS Digte" er illustreret af Stig Kristensen, "Overhaling" er illustreret med fotos af Thyge Bjerregaard Pedersen. På skrivesitet www.boggnasker.dk giver Bjarne Kim Pedersen skriveråd til unge. På www.overhaling.blogspot.com kan bøgerne downloades.

Sms-digtene er inspireret af sms-romaner fra Japan. I Japan er sms-romanerne blevet fantastisk modtaget og er et stort hit. Romanerne er typisk skrevet af uerfarne unge via mobiltelefonen. Mange af romanerne er senere udkommet i bogform.

Unges brug af sms'er fører til mange forkortelser af ord, stavefejl og ukurante sætningsopbygninger. Sådan er stilen også i de to små bøger, og mange vil nok være bekymrede for, at det resulterer i et dårligt sprog. Selve genren bør dog ses som et friskt pust i det litterære landskab og en måde, hvorpå man kan møde de unge på deres domæne. Et godt alternativ til knækprosa og rap-tekster.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.214 andre er allerede tilmeldt