Formand for Lolland-Falster Lærerforening Henrik Hansen støtter forslaget om, at skolerne i Guldborgsund får mulighed for at forkorte skoledagene, men han kan også se udfordringer.

Guldborgsund: Politikerne ser på mulighed for tolærer-ordning

Politikerne i Guldborgsund Kommune sendte i aftes et forslag om en tolærerordning i skolerne videre til kommunens børn og unge-udvalg. SF havde taget initiativ til, at byrådet skulle behandle forslaget, som kan betyde kortere skoledage for eleverne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Borgmester John Brædder fra partiet Nyt Guldborgsund lagde ud med at opfordre byrådet til at sende forslaget tilbage til børn og unge-udvalget, hvor der allerede er planer om at sætte to-lærerordningsforslaget på dagsordenen. Bliver forslaget vedtaget i udvalget, vil skolerne få mulighed for at konvertere den understøttende undervisning til en tolærerordning.

Af principielle årsager blev forslaget sendt til afstemning, selvom de fleste partier udtrykte, at de var enige i SF's forslag.

"Jeg er enig i SF's forslag, men jeg støtter det ikke, da jeg mener, vi skal sende det i fagudvalget. Udvalget har fået en enestående chance for at få en fleksibel folkeskole, der kan konkurrere med privatskolerne", sagde Bent Jørgensen fra det Konservative Folkeparti på byrådsmødet.

Forslaget vil være på udvalgets dagsorden, når det holder møde den 22. februar.

Flere end hver tredje kommune åbner for kortere skoledag

Skolerne støtter forslaget

Skolerne i Guldborgsund Kommune bakker op om muligheden for at konvertere den understøttende undervisning til en tolærerordning, og på den måde give skolerne mulighed for at forkorte skoledagene. Skoleleder på Nysted Skole og formand for Skolelederforeningens Guldborgsundafdeling Brian Brodersen udtaler til Lolland-Falsters Folketidende, at forslaget giver skolelederne mulighed for at tilrettelægge skoledagen mere fleksibelt.

"At skoledagene bliver kortere, ser jeg som en sidegevinst. Hvor mange, der så siger ja til den dans, der bydes op til, må vi få at se", lyder det fra Brian Brodersen.

Tre ud af fire elever synes skoledagen er for lang

Lærerforening bakker op

Også Lolland-Falster Lærerforening bakker op om forslaget.

"Det vil give skolernes ledere, lærere og bestyrelser den størst mulige fleksibilitet til at tilpasse resurserne i den understøttende undervisning til behovene i den enkelte klasse og dermed øge kvaliteten af undervisningen", lyder det fra formand Henrik Hansen. 

Han kan dog også se udfordringer for lærerne.

"Jeg er bange for, at vi smider undervisningen over til andre faggrupper. Det kan ende med, at lærerne mister timer og stillinger," siger Henrik Hansen.

Powered by Labrador CMS