Anmeldelse Idræt
0   1270

Solid skitur

Hvis klassen skal på skitur, kan fysikundervisningen tage med - hvis man ikke er bange for formler. Uanset hvad: Bøgerne giver lyst til at tage en tur på pisten.

Solid skiing

Fakta


Titel
Solid skiing

Forfatter
Henrik Thorsen

Pris
399

Sider
246

Type
Skimekanik

Forlag
Ukendt forlag


Pris
399

Sider
230

Type
Skiteknik

"Skimekanik" er en skifysik for dummies-bog. Den er letforståelig og kunne fint anvendes i en 9.-10.-klasse i fysik for at understøtte skolens skitur. Den kommer grundigt omkring de kræfter, der er på spil, når man laver sving på ski. Dog er det ikke en bog for dem, der er kede af at se på formler.

Artiklen fortsætter under banneret

"Skiteknik" er skrevet til folk, der skal instruere andre i at stå på ski. Altså folk, der har brug for at kunne sætte ord på slalom. Bogen er en meget detaljeret beskrivelse af forskellig slags bøjning, retning, drejning, tryk, tyngdepunkt og mere. Det hele sat fint i forhold til sving i skiløb. Der er også til sidst en smule om terræn, føre og skiegenskaber. Det kan virke lidt som at skyde gråspurve med kanoner at gå så meget i detaljer i forhold til skoleelever. Men på den anden side kunne publikationen være med til at afhjælpe fejl for en skiinstruktør.

Begge bøger er fortrinlige til at opsummere undervejs. De er let tilgængelige og har et lækkert layout. Helsidesbilleder, tydelige figurer og designelementer. En behagelig layoutblanding mellem bog og magasin. Ifølge bøgernes forord hænger de sammen, men jeg ser ingen grund til, at de ikke kan læses hver for sig. I "Skiteknik" er der endda en kort opsummering af viden, forfatteren mener, man har brug for, fra "Skimekanik".

De færreste amatørskiløbere får brug for at kigge i "Solid Skiing"-bøgerne, specielt "Skimekanik". Men de kan være et godt indspark til lærere med ansvar for skoleskiinstruktion - eller fysik. Måske også som ekstra inspiration på en lang køretur til snerige områder. Underordnet deres relevans for den danske skoleverden, så giver bøgerne blod på tanden - man får lyst til puddersne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.132 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.144 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.559 andre er allerede tilmeldt