Blog
0   485

Fransklærernes Dag - et samlingssted for fransklærere

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Gennem mange år har en af de tilbagevendende begivenheder for fransklærerne været Fransklærernes Dag som finder sted hvert år den første tirsdag i februar i Odense. Indholdet er forskelligt fra år til år, men afspejler ofte hvad der aktuelt rører sig i tiden. De fleste fransklærere er alene om deres fag på deres skole, og på Fransklærernes Dag er der god mulighed for at skabe kontakt til andre fransklærere.

Gennem mange år har en af de tilbagevendende begivenheder for fransklærerne været Fransklærernes Dag som finder sted hvert år den første tirsdag i februar i Odense. Kurset planlægges og gennemføres af Sproglærerforeningen; nogle år i samarbejde med Fransklærerforeningen. Interessen for at at være med er stor med typisk 40-50 deltagere som kommer fra hele landet og repræsenterer alle skoleformer i grundskolen.

Indholdet er forskelligt fra år til år, men afspejler ofte hvad der aktuelt rører sig i tiden. Fra de senere års programmer kan følgende temaer nævnes: Bevægelse i den åbne skole, Inddragelse af it i sprogfag er fremtiden!, L’enseignement du français à l’école primaire (4. klasse) og Fransk mad og film med mobiltelefonen. I år var temaet Nouvelles de France et des DROM Com - L'école, les jeunes et les loisirs. Og så handler det afsluttende punkt altid om prøverne i fransk hvor en repræsentant fra Opgavekommissionen for fransk eller læringskonsulenten for fransk fortæller om nyt om prøverne og besvarer spørgsmål.

I artiklen om dette års Fransklærernes Dag http://www.folkeskolen.dk/581019/inspiration-til-undervisning-om-franske-unge siger en af deltagerne: "Det allervigtigste er næsten, at man møder så mange andre fransklærere og får vendt sin undervisning, får ideer og nye sparringspartenere". Lige præcis det at kunne møde andre fransklærere bliver hvert år fremhævet som noget ekstra værdifuldt. De fleste fransklærere er alene om deres fag på deres skole, de tørster efter inspiration og faglig sparring, og på Fransklærernes Dag er der god mulighed for at skabe kontakt til andre fransklærere. Vi der tilrettelægger kurset, er ikke i tvivl om Fransklærernes Dag på den måde er blevt et årligt samlingspunkt for rigtig mange fransklærere.En ikke uvæsentlig detalje i denne sammenhæng er frokosten som selvfølgelig er en fransk buffet.

Næste års Fransklærernes Dag finder sted tirsdag d. 7. februar 2017. Vi regner med at have en programskitse klar i maj. Hold øje med den på Sproglærerforeningens hjemmeside www.sproglaererforeningen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt