Mulig lovændring udskudt til næste forligskredsmøde

Der var ikke meget dramatik over aftenens møde i forligskredsen - forligspartierne diskuterede kun folkeskolens status i ti minutter uden gæster. Resten af mødet blev brugt på besøg fra KL, fortæller SF’s Jacob Mark. Partiets forslag om at gøre det lettere at korte skoledagen, bliver først behandlet ved næste forligskredsmøde, fortæller han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var ikke meget gys, da forligskredsen mødtes for første gang siden at undervisningsministeriet offentliggjorde elevernes mørklagte utilfredshed med skoledagens længde.

Mødet, der blev holdt torsdag aften, blev brugt på besøg fra KL, som præsenterede foreningens oplevelse af reformarbejdet. Derfor blev det kun tid til ti minutters intern debat mellem forligspartierne, fortæller SF's undervisningsordfører Jacob Mark.

Aftengyser om rekord-lang skoledag

"De ti minutter blev mest brugt på at snakke om mødet med KL, og så snakkede vi om, at vi snart skal mødes igen i forligskredsen. Men jeg kan berette om god stemning i forligskredsen", fortæller han.

SF forslag var ikke på dagsordenen

Ifølge Jacob Mark var SF's beslutningsforslag slet ikke kom på dagsordenen, som det ellers kunne læses på folkeskolen.dk i går. Det på trods af, at Jacob Mark på dagen for offentliggørelsen af elevbesvarelserne i en pressemeddelelse krævede en "lynændring af reformen". I stedet bliver forslaget først taget op næste gang forligspartierne mødes. Ifølge Jacob Mark er der ikke fastlagt nogen dato for mødet, men han fortæller, at det bliver inden for de nærmeste par uger.

Liberal Alliance skoser utilfredse forligspartier: I kan bare forlade forliget

SF ønsker en lempelse af paragraf 16b. I dag skal kommunalbestyrelserne aktivt tage stilling til, om de ønsker at åbne op for muligheden for at skære i skoleskemaerne. Det bør ændres til, at kommunalbestyrelsen fremover modsat skal afvise skoler aktivt, hvis lokalpolitikerne er imod, at kommunens skoler vil konvertere dele af den understøttende undervisning, mener SF.

KL var så sent som i sidste uge på Christiansborg visit. Her besøgte formanden KL's løn- og personaleudvalg Michael Ziegler og formand for børne- og kulturudvalg Anna Mee Allerslev  Folketingets børne- og undervisningsudvalget med en melding om, at landspolitikerne skal holde fingre fra reformen. 

KL: Tal skolen op til gavn for lærer-rekrutteringen