Blog
0   475

1864 - Nu også en politisk begivenhed

Abonner på nyt om Falihos i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det burde egentligt ikke være en nyhed, men alligevel kunne de landsdækkende medier i dag fortælle, at tv-serien 1864 var et politisk projekt – som al anden historiefortælling fristes jeg til at sige.

Så lagde DRs tidligere dramachef Ingolf Gabold kortene på bordet. Han indrømmede det Dansk Folkeparti hele tiden har vidst , at serien var lavet med et politisk sigte, for som Gabold selv peger på, at understrege sin egen pointe om, at ”vi er europæere, der bor i region Danmark”. Men det er ikke det, der bekymrer Søren Espersen fra DF. For som han siger til Politiken: ”Dramatik må gerne være politisk.” Men S. Espersens anke er ”at man sætter historiske facts til side for at fortælle en politisk historie.”  Og derfor dette korte indlæg, for det er netop denne forståelse af historie, som jeg glæder mig over, at de forenklede fælles mål trækker væk fra. Når man fortæller historiske facts, selv hvis de faktisk er korrekte, så vælger man nogle og undlader andre. Man kunne også sige som Knud Romer i et interview til Falihos' fagblad ”Når man fortæller historie, er glemslen større end hukommelsen”. Det er med andre ord altid muligt at klandre en fortælling af historiske begivenheder som tendentiøs uanset om fortælleren har været bevidst om sin tendens eller ej – det er det vi skal lære eleverne, og jo flere levende billeder med stærk tendens, jo bedre er mulighederne for at lave en medrivende undervisning med fokus på historiebrug, så jeg holder stadig på 1-0 til Bornedal og nu også Gabold.

Indlægget indeholder citater fra: politiken.dk/kultur/filmogtv/ECE3047211/gabold-1864-var-et-slag-mod-df/

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt