Blog
0   226

”Hvor tit gør du det?"

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Transportudfordringer bliver ofte italesat som en forhindring til at komme ud af skolen i undervisningen. Men er det nu også reelt?

SkoletjenesteNetværk har kortlagt skolernes transport af elever til kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer. Med svar fra over en tredjedel af alle landets folkeskoler, er undersøgelsen den hidtil største af dens art. Og hvad fortæller den så? 

Som man nok havde en fornemmelse af, er der store regionale forskelle. I hovedstaden besøgte 42 procent af eleverne kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer fire gange eller mere det forløbne skoleår, mens det samme tal blot er 14 procent på resten af Sjælland. Og set i lyset af Den åbne skole er det da tankevækkende, at samlet set har en tredjedel af eleverne på den ”gennemsnitlige skole” uden for Hovedstadsområdet kun været afsted én gang i skoleåret 14/15.

Kortlægningen viser dog også, at faktorer som logistik, økonomi og tid har stor betydning for i hvor høj udstrækning, man kommer afsted.  

I kortlægningsrapporten gives der en række konkrete anbefalinger. Som kommune, der overvejer at etablere en transportordning for skolebørn, foreslår man, at undersøge lærernes konkrete arbejdsprocesser under planlægning af besøg ud af skolen, ligesom lærerne og de eksterne læringsmiljøer anbefales at overveje hvilke læringspotentialer, der kan være under transporttiden.

Artiklen fortsætter under banneret

Læs meget mere om hvordan man har løst transportudfordringen flere steder rundt i landet, og hvad man som kommune og lærer eller pædagog i skolen kan gøre. Find kortlægningsrapporten både i en pixiudgave og i fuld format her nedenunder.

Kortlægningsrapport HER

Link til artikel Ellen Trane Nørby i sin omtale af kortlægningsrapporten (www.uvm.dk/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Folke/2016/Jan/160112-Gode-transportmuligheder-spiller-rolle-for-den-aabne-skole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ