Anmeldelse Dansk
1   557

Lær at shine på de sociale medier

En social star kan gennemskue kommerciel kommunikation på de sociale medier og give sin viden videre til andre børn og unge. Materialet her skaber social stars.

Social Star

Fakta


Titel
Social Star

Forlag
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

 

Artiklen fortsætter under banneret

"Social Star" er et interaktivt undervisningsmateriale fra forlaget Clio til 6. og 7. klassetrin. Sitet er bygget virkelig lækkert op med ti aktiviteter indledt og afsluttet med en test.

Det eneste, jeg måske har imod "Social Star", er, at det er virkelig omfattende og tager 20 lektioner at gennemføre. I henhold til forenklede Fælles Mål bliver eleven inddraget som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet, kreativ producent og ansvarlig deltager. Eleven får mulighed for at afprøve sig selv som både producent og forbruger, og her giver det virkelig mening, at det netop er et interaktivt materiale og ikke en bog. Dog skal man sikre sig, at skolen har licens til de hyperlink, man skal trykke på, for eksempel MindMeister.

"Social Star" er et relevant og vigtigt undervisningsmateriale, der måske kunne ledsages af en ordbog eller link, da det måske ikke er alle i 6. klasse, der ved, hvad eksempelvis kommerciel betyder. Jeg savner således mulighed for differentiering.

Der er et godt udpluk af forskellige fagpersoner som den unge blogger, en adfærdsforsker, forbrugerombudsmanden og indehaveren af et kommunikationsbureau. "Social Star" inviterer eleverne til at lære at afkode og identificere kommerciel kommunikation. For hvem er for eksempel afsenderen, når de kendte poster billeder og opdaterer de sociale medier? Er det i virkeligheden skjult reklame for tøj og mærker? Både Medina og Christoffer indgår i aktiviteterne.

Undervisningsforløbet er blevet til i samarbejde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Medierådet for Børn og Unge og forbrugerombudsmanden. Forløbet ligger gratis tilgængeligt på Clios portal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.256 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.863 andre er allerede tilmeldt