Anmeldelse Biologi
0   193

Biologihåndbogen

Biologihåndbogen

Fakta


Titel
Biologihåndbogen

Forfatter
Arne Bjerrum, Elisabeth Dannesboe, Finn Sandby Hansen, Mogens Riis

Pris
150 kroner

Sider
67 sider

Serie
Ind i biologien

Type
Bog

Forlag
Alinea

Hvad er det nu lige, mitokondrier er? Og hvad er det nu, ribosomerne laver? Disse og mere end 300 andre biologiske begreber kan man få repeteret og forklaret i "Biologihåndbogen", som henvender sig til elever i 7.-9. klasse. Bogen hører til systemet "Ind i biologien" og er opdelt i fem overordnede kapitler: "Den grundlæggende enhed", "Evolution", "Vi bruger biologi", "Økologi" og "Din krop". Kapitlerne er opdelt i emner, og hvert emne har så underordnet begreberne alfabetisk. Der er mulighed for at finde ordene i indholdsfortegnelsen forrest i bogen, hvis man vel at mærke ved, hvilket overordnet begreb ordet hører under, eller ved at bruge det alfabetiske register bag i bogen.

Artiklen fortsætter under banneret

Spørgsmålet er, om eleverne i disse internettider kan se det smarte i en opslagsbog i forhold til "at google". Fordelen ved denne opslagsbog er, at der er brugt de samme illustrationer som i "Ind i biologien"s grundbøger, og for mange elever vil det nok lette forståelsen, når de har set tingene før. Det kræver så, at det er det system, man bruger i biologiundervisningen. Bogen er smart i forbindelse med eksamen, hvor eleverne kan teste sig selv og hinanden. Desuden er det en stor fordel at have det hele samlet i én bog frem for at skulle igennem 117 hjemmesider og tre-fire grundbøger. Kan man få eleverne til at se fordelene, er "Biologihåndbogen" helt sikkert meget anvendelig både i det daglige arbejde og op til eksamen - såmænd også når man som lærer selv lige skal have frisket et par ting op.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.642 andre er allerede tilmeldt