Arbab, Jeppe, Jacob og Anders går i lektieklassen og Caroline og Mia til højre i den lektiefri klasse. Der er blevet mere ro i timerne, og der er ikke længere krig mellem klasserne, fortæller de. Foto: Tomas Bertelsen

»Vi larmede ad helvedes til«

Eleverne i 8. klasse på Lykkebo Skole blev delt i en lektieklasse og en lektiefri klasse. Det er de godt tilfredse med

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne er glade for, at de blev delt i en såkaldt lektieklasse og en lektiefri klasse i begyndelsen af 8. klasse. Det var de dengang, og det er de nu, hvor de er ved at afslutte 9. klasse. Spørger man dem, hvad det bedste har været, svarer de, at de har fået et bedre forhold til hinanden. De to oprindelige parallelklasser lå inden delingen konstant i krig med hinanden.

»Det var nærmest bandeagtigt. Nu er vi blevet venner«, siger Anders Mikkelsen, der går i lektieklassen og skal på teknisk gymnasium efter sommerferien.

Det er også blevet meget bedre i timerne, mener Arbad Javaid, der også går i lektieklassen. Han skal i alment gymnasium.

»Vi er alle sammen på nogenlunde samme faglige niveau. Før var det sådan, at hvis der var en lille ting, som vi alle sammen havde forstået på nær én, så skulle læreren bruge meget tid på at forklare ham det. Efter delingen har der ikke været overdrevet meget af dét. Der har selvfølgelig været lidt, men ikke nær så meget«, siger han.

Caroline Krøger Jensen fra den lektieløse klasse fremhæver, at eleverne får hurtigere hjælp nu.

»Vi er blevet meget mere stille, og vi får mere hjælp. Vi er ikke særlig mange i klassen, så der bliver hurtigere ro - så det er dér, delingen har hjulpet. Vi er blevet meget bedre«, siger hun. Caroline fortsætter i 10. klasse.

»Før gik vi rundt og gjorde, hvad vi ville. Der var nogle, der hang i gardinerne. Hvis læreren sagde noget, var vi ligeglade. Vi larmede ad helvedes til. Sådan er det ikke mere«, tilføjer hun.

Der er 22 elever i lektieklasse og syv i den lektiefri klasse. |