Niveaudeling
0   277

»Vi larmede ad helvedes til«

Eleverne i 8. klasse på Lykkebo Skole blev delt i en lektieklasse og en lektiefri klasse. Det er de godt tilfredse med

Eleverne er glade for, at de blev delt i en såkaldt lektieklasse og en lektiefri klasse i begyndelsen af 8. klasse. Det var de dengang, og det er de nu, hvor de er ved at afslutte 9. klasse. Spørger man dem, hvad det bedste har været, svarer de, at de har fået et bedre forhold til hinanden. De to oprindelige parallelklasser lå inden delingen konstant i krig med hinanden.

»Det var nærmest bandeagtigt. Nu er vi blevet venner«, siger Anders Mikkelsen, der går i lektieklassen og skal på teknisk gymnasium efter sommerferien.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er også blevet meget bedre i timerne, mener Arbad Javaid, der også går i lektieklassen. Han skal i alment gymnasium.

»Vi er alle sammen på nogenlunde samme faglige niveau. Før var det sådan, at hvis der var en lille ting, som vi alle sammen havde forstået på nær én, så skulle læreren bruge meget tid på at forklare ham det. Efter delingen har der ikke været overdrevet meget af dét. Der har selvfølgelig været lidt, men ikke nær så meget«, siger han.

Caroline Krøger Jensen fra den lektieløse klasse fremhæver, at eleverne får hurtigere hjælp nu.

»Vi er blevet meget mere stille, og vi får mere hjælp. Vi er ikke særlig mange i klassen, så der bliver hurtigere ro - så det er dér, delingen har hjulpet. Vi er blevet meget bedre«, siger hun. Caroline fortsætter i 10. klasse.

»Før gik vi rundt og gjorde, hvad vi ville. Der var nogle, der hang i gardinerne. Hvis læreren sagde noget, var vi ligeglade. Vi larmede ad helvedes til. Sådan er det ikke mere«, tilføjer hun.

Der er 22 elever i lektieklasse og syv i den lektiefri klasse. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.283 andre er allerede tilmeldt