Underretningspligt
0   379

Lærerne undlader at underrette

Otte ud af ti lærere fortæller om tilfælde, hvor der ikke bliver underrettet trods mistanke om misrøgt. Det viser ny undersøgelse fra Ankestyrelsen

Ankestyrelsen kører i disse måneder en kampagne for at gøre lærere og andre fagpersoner opmærksomme på deres skærpede pligt til at underrette de sociale myndigheder, hvis de ser tegn på omsorgssvigt. Og lærerne fortæller da også selv, at der ikke altid bliver underrettet. I en undersøgelse foretaget af Ankestyrelsen siger otte ud af ti lærere, at der ikke altid bliver underrettet, når der er mistanke om misrøgt.

Ankechef i Ankestyrelsens børnekontor Henrik Horster mener ikke, at lærerne kender deres ansvar godt nok.

Artiklen fortsætter under banneret

»Der er ikke viden nok ude på skolerne. Det er vigtigt, at lærerne ved, at de ikke bare har muligheden, men en forpligtelse til at underrette, og det er et individuelt ansvar. Det er ikke nok at fortælle lederen om problemerne, man skal selv underrette kommunen«, siger han.

Årsagen til, at der ikke altid bliver underrettet, er ifølge lærerne, enten at man er bange for at miste familiens eller barnets tillid, at problemerne bliver løst uden kommunens indblanding, eller at man har en forventning om, at kommunen kun har resurser til at tage sig af de meget alvorlige tilfælde.

Henrik Horster synes, det er fint, hvis lærerne taler med forældrene, men de skal fortsat underrette, hvis de har mistanke om svigt. Hvis lærerne ikke har tillid til kommunen, kan de vælge at underrette direkte til Ankestyrelsen i stedet. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.280 andre er allerede tilmeldt