Blog
0   440

COP21 klimaaftale og mål - hvordan sikrer man at den overholdes?

Abonner på nyt om Geografi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Klima er hot på skemaet og i undervisningen. 6 år efter COP15 i København er der endelig kommet et gennembrud i Paris. Men er det ambitiøst nok?

I december 2015 afholdte FN Klimatopmøde (COP21) i Paris, hvor 189 lande skrev under på en bindende klimaaftale. I Danmark står undervisning i bæredygtighed og innovation højt på dagsorden, og efterspørgslen på inspiration til nye fagfaglige og tværfaglige forløb er voksende.

I mine 9.klasser på skolen har eleverne i grupper arbejdet med COP15 til og med COP21. Her skulle eleverne redegøre for hver enkelt COP møde; hvilke mål der blev sat og hvilke resultater der blev opnået. På den måde fik eleverne et samlet billede på udviklingen af forhandlingerne over de 6 år.

Konklusion: COP-møderne har skabt opmærksomhed omkring klimaproblematikken, og på den måde har de i høj grad gjort nytte. Men de aftaler, som er blevet indgået, har ikke rigtig gjort en forskel. Selv de bindende mål, som var en del af Kyotoaftalen (aftale fra 1997), har ikke rykket noget. Aftalen blev så fleksibel og let at snige sig udenom, at den reelt set blev en fiasko

Nu kender vi den nye aftale, og det er nærliggende at tænke på om man kunne følge arbejdet med om alle lande efterlever målene der blev sat om at nedbringe CO2 udslippet globalt set, samt holde en temperaturstigning på under 2 grader.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi kan følge med på de aktuelle vidensportaler: Undervisningsministeriet EMU, Grønt Flag Grøn Skole, Naturvidenskabernes Hus og NTS-Centret har alle ideer til at få den bæredygtige undervisning på skemaet.

Jeg kan varmt anbefale at man benytter klimadebatten som en del af klima undervisningen i geografi.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.591 andre er allerede tilmeldt