Debat

Lærer, vis det, du kan!

Pral! Pral nu for pokker af alt det du kan. Af dine projekter, dine indsatser og din faglighed. Dine kompetencer er iboende og forsvinder ikke med pengene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg hørte engang en coach sige: “Det, du fokuserer på, det vokser! Også din røv!”

Jeg vil gerne invitere dig med ind på min arbejdsplads: folkeskolen. Jeg er lærer.

Min klasse er på vej til Bella Sky for at regne på elevatorens rejsetid, hvis den skulle fortsætte til månen. Et sjovt tankeeksperiment, som kræver et væld af faglige færdigheder. Der er smil på hele linjen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I lokale 20 og 21 arbejder 7. klasserne med konstruktion og programmering af deres robotter. De er på vej til en konkurrence for skoler fra hele landet. “Hey, Maja, jeg tror vi skal gå tilbage til din anden ide”, siger Osvald.

2. y arbejder med eventyr i dansk. De laver små StopMotion-film og interaktive bøger på deres iPads. Der er lige dele begejstring, høje stemmer og overskueligt kaos.

Og så er der skolens MakerSpace. Altså et digitalt, innovationsværksted. Her har pigerne fra valgfaget ”unge forskere” tegnet en isulinpumpe i et 3D-tegneprogram. De henter stolt deres model fra 3D-printeren.

Ja, det er en eksemplarisk skole, men den er der! I flertal!.I Århus, Silkeborg og Vejle er der etableret MakerSpaces på skolerne.I Favrskov er der fokus på 3D-print og skabende læring -især med vægt på drengenes læringsglæde.

Jeg ved, at der er innovation, gå-på-mod og velvilje i folkeskolen!Jeg ser det hver dag på mit arbejde som folkeskolelærer. Jeg ser det i Facebookgrupper. Jeg ser det i mit Twitterfeed. Jeg ser det på dedikerede lærerblogs.

Jeg ser de seje og kreative projekter, som langt overstiger den lavstatus-forventning, de fleste har til folkeskolen. Jeg er blæst omkuld af moderne klasselokaler med eleverne og læringsglæden i centrum.

Men ser du det?

Det, du fokuserer på, vokser!Lad os fokusere på det fabelagtige ved skolens lærere og pædagogerLad os stille skarpt på deres utrolige kompetencer og visioner.

Jeg har tre opfordringer:

Forældre: spørg dit barn om alt det kan prale af at have lavet i skolen. Eleverne er vores bedste ambassadører for lærernes kompetencer.

Lærere: Pral! Pral nu for pokker af alt det du kan. Af dine projekter, dine indsatser og din faglighed. Dine kompetencer er iboende og forsvinder ikke med pengene.

Uddannelsesordførere: Skab fremtidens skole med lærerne. Lærerne ved godt, at nutidens børn og unge er fremtidens kompetente medarbejdere, ledelse og iværksættere.

Stop med at køre lærerne over med snævre arbejdsvilkår. Det sender de bedste lærere væk mod bedre vilkår og mere værdsættelse. 

Lad os starte en bevægelse! En bevægelse af #skolepral

Smid din historie på Instagram, Facebook eller Twitter med det sejeste du har set, hørt eller oplevet fra folkeskolen.

Powered by Labrador CMS