Lærer til lærer

Verden rundt sammen med 5y, 3. del

Jorden rundt, uden at forlade Danmark, - sammen med 5y.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan kan man rejse verden rundt, uden at skulle forlade Danmark. Det var journalisterne på TV-ULTRA interesseret i at få at vide. Derfor fik 5y fredag d. 8. januar besøg af DR TV-ULTRA NYT.

Det kom der denne lille udsendelse ud af: http://www.dr.dk/ultra/tv/playlist.html?ts=ultra-nyt&ss=ultra-nyt-2016-01-20&image=ultranyt&offset=0 (fra 20.1.2016) 5:56/8:17

På de 7 måneder der er gået har ”flat-5y” været både på den nordlige- og sydlige halvkugle.

”Flat-5y” har været på besøg i fire verdensdele (Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien, og Asien) og besøgt 20 lande, nogle lande flere gange og i forskellige byer.

”Flat-5y” har indtil nu besøgt: Danmark, Norge, Spanien, Malta, Gibraltar, Frankrig, Schweiz, England, Serbien, Montenegro, Libanon, Brasilien, Chile, Canada, USA, Singapore, Thailand, Japan, Qatar, Doha, og New Zealand.

”Around the world” er et tværfagligt forløb mellem billedkunst og natur/teknik, men nu hvor jeg også har 5y i matematik, er næste opgave for 5y at beregne hvor mange kilometer ”flat-figurerne” har rejst. Det gør vi både via kort/atlas og lineal, hvor vi har fokus på målestoksforhold, og via en af de mange websider hvor man kan ”beregne” afstanden ved at sætte destinationerne ind fx http://dk.afstand.org/ Her er det oplagt at snakke om ”fugleflugtslinje” og den rent faktiske afstand, hvis man rejser med bil, tog, færge eller fly.

Verden rundt sammen med 5y (1. del): https://www.folkeskolen.dk/567466/verden-rundt-sammen-med-5y

Verden rundt sammen med 5y (2. del): https://www.folkeskolen.dk/574285/verden-rundt-sammen-med-5y-2-del

Vedhæftede fotos viser:

TV-ULTRA NYT

Udsnit af den post vi har modtaget

Vores Danmarks- og Verdenskort i klassen