Lærer til lærer
1   1469

Verden rundt sammen med 5y, 3. del

Jorden rundt, uden at forlade Danmark, - sammen med 5y.

Hvordan kan man rejse verden rundt, uden at skulle forlade Danmark. Det var journalisterne på TV-ULTRA interesseret i at få at vide. Derfor fik 5y fredag d. 8. januar besøg af DR TV-ULTRA NYT.

Det kom der denne lille udsendelse ud af: http://www.dr.dk/ultra/tv/playlist.html?ts=ultra-nyt&ss=ultra-nyt-2016-01-20&image=ultranyt&offset=0 (fra 20.1.2016) 5:56/8:17

På de 7 måneder der er gået har ”flat-5y” været både på den nordlige- og sydlige halvkugle.

”Flat-5y” har været på besøg i fire verdensdele (Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien, og Asien) og besøgt 20 lande, nogle lande flere gange og i forskellige byer.

Artiklen fortsætter under banneret

”Flat-5y” har indtil nu besøgt: Danmark, Norge, Spanien, Malta, Gibraltar, Frankrig, Schweiz, England, Serbien, Montenegro, Libanon, Brasilien, Chile, Canada, USA, Singapore, Thailand, Japan, Qatar, Doha, og New Zealand.

 

”Around the world” er et tværfagligt forløb mellem billedkunst og natur/teknik, men nu hvor jeg også har 5y i matematik, er næste opgave for 5y at beregne hvor mange kilometer ”flat-figurerne” har rejst. Det gør vi både via kort/atlas og lineal, hvor vi har fokus på målestoksforhold, og via en af de mange websider hvor man kan ”beregne” afstanden ved at sætte destinationerne ind fx http://dk.afstand.org/ Her er det oplagt at snakke om ”fugleflugtslinje” og den rent faktiske afstand, hvis man rejser med bil, tog, færge eller fly.

 

Verden rundt sammen med 5y (1. del): https://www.folkeskolen.dk/567466/verden-rundt-sammen-med-5y

Verden rundt sammen med 5y (2. del): https://www.folkeskolen.dk/574285/verden-rundt-sammen-med-5y-2-del

 

Vedhæftede fotos viser:

TV-ULTRA NYT

Udsnit af den post vi har modtaget

Vores Danmarks- og Verdenskort i klassen

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.042 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.580 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.485 andre er allerede tilmeldt