To lærere, der har ydet en ekstraordinær indsats i naturfagsundervisningen, kan få en pris.

Indstil en god naturfagslærer til en stor pris

Gode naturfagslærere i grundskolen kan få en ekstra anerkendelse, hvis skoleleder og kolleger indstiller dem til Novo Nordisk Fondens naturfagslærerpris senest 10. februar. Prisen er tænkt til to lærere, der underviser i natur/teknologi, fysik/kemi, matematik, biologi eller geografi – og til deres skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturfagslærerprisens formål er "at anerkende og synliggøre en ekstraordinær indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på grundskoleniveau i Danmark". De to priser er på 50.000 kroner til den enkelte lærer og 200.000 kroner til skolen. Priserne uddeles årligt og går til en grundskolelærer øst for Storebælt og til en grundskolelærer vest for Storebælt.

De 200.000 kroner til skolerne skal anvendes til udvikling af naturfagsundervisning eller indkøb af nyt undervisningsmateriale.

Hovedkriteriet er, at læreren har ydet en ekstraordinær indsats inden for et eller flere af fagene.

Alle - elever, kolleger, forældre og skoleledere - kan foreslå en god naturfagslærer, men det er skolelederen, der skal indstille læreren. Et bedømmelsesudvalg nedsat af Astra (tidligere NTS-centeret) og Novo Nordisk Fonden vælger de to prismodtagere i forbindelse med finalen i Unge Forskere 26. april.

Sidste år vandt Tommy Rasmussen fra Trekronerskolen i Roskilde og Annelise Kjær fra Bohrskolen, Ådal afdelingen, i Esbjerg. 

Læs mere om prisindstillingen via link til højre for artiklen

Læs mere

Pris-indstilling Novo Nordisk Fonden

Læs om prisen hos Astra