”Jeg er glad for, at organisationerne står sammen, og at bestyrelsesformanden er gået aktivt ind i et samarbejde", lyder det fra formand for DLF's Overenskomstudvalg Gordon Ørskov Madsen om situationen på Sosu-Nord.

Aalborg: Ledelse og medarbejdere kæmper for at genoprette tillid på sosu-skole

Bekymrende sygefravær, sanktioner mod medarbejdere, der påpeger problemer og manglende efterlevelse af personalepolitiken er nogle af de udfordringer, som har været på Sosu-Nord i Aalborg. Nu er ledelse og bestyrelse blevet enige om sammen at arbejde for at genoprette tilliden.

Publiceret

Mange organisationer på enarbejdsplads

På Sosu-Nord er medarbejderne medlemmer af flere forskelligeorganisationer, som samarbejder om at hjælpe med at genskabetilliden mellem ledelse og medarbejdere. 

Organisationerne er:

Danmarks Lærerforening, Aalborg Lærerforening, DanskSygeplejeråd kreds Nordjylland, SL Nordjylland, DanskSocialrådgiverforening, Ergoterapeutforeningen, DanskeFysioterapeuter, Bibliotekarforbundet, Kost &Ernæringsforbundet region Nordjylland og HK StatNordjylland. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vore medlemmer oplever voldsomme psykiske arbejdsmiljøproblemer", lyder det blandt andet i et brev, som formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen har sendt til Sosu-Nords bestyrelse på vegne af otte faglige organisationer, der organiserer medarbejderne på Sosu-Nord. I brevet påpeger han en lang række problemer med det psykiske arbejdsmiljø, der har ført til intern uro på uddannelsesinstitutionen.

Ledelsen udarbejder handlingsplan

Brevet har ført til et møde mellem organisationerne, ledelsen og bestyrelsen, hvor parterne er enedes om, at bestyrelsen nu udarbejder et udkast til en handlingsplan for at genoprette det psykiske arbejdsmiljø og genoprette tilliden mellem ledelsen og medarbejderne.

"Vi har en klar forventning om, at samarbejde og arbejdsmiljø forbedres. Det vil vi arbejde for i et tæt samarbejde med bestyrelsen. Vi erkender, at der er behov for en konstruktiv løsning på problemerne og ser derfor frem til hyppige møder med bestyrelsen for at følge op på processen", lyder det i en pressemeddelelse fra formand for HK Stat Nordjylland Mette Lyndgaard Pedersen på vegne af medarbejdernes organisationer. 

 

Store forandringer presser medarbejdere og ledelse

Sosu-Nords bestyrelse er også glade for, at samarbejdet nu intensiveres. 

"Alle danske erhvervsskoler har de seneste år været gennem flere meget store og krævende forandringsprocesser og reformer, der spænder fra konflikten om lærernes arbejdstid og overenskomst i 2013, hvor underviserne blev lockoutet, via implementering af de nye arbejdstidsregler fastsat i den lovgivning, der afsluttede overenskomstkonflikten, til implementering af reformen af erhvervsuddannelserne. I Sosu Nord har vi tilmed skullet fusionere tre afdelinger i det nye campus i Aalborg. Alt sammen forandringer, som har krævet meget af både medarbejdere og ledelse på Sosu Nord", lyder forklaringen på problemerne fra bestyrelsesformand Lasse Breddam fra Sosu Nord. Han er indstillet på, at der skal ske noget nyt for at vende situationen. 

"Vi anerkender, at det har slidt hårdt på alle og er derfor meget indstillede på at intensivere samarbejdet med organisationerne om at skabe et nyt fælles fodslag. Vi skal have styrket samarbejdskulturen og arbejdsmiljøet til gavn for både ansatte og elever, og vi skal have mere fokus på alle de gode tiltag, der gør Sosu Nord til én af Danmarks største og bedste Sosu-skoler."

Powered by Labrador CMS