Uskolet

Aktivitetsniveau for »speltbollemafia« slet ikke toppet endnu

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den såkaldte »speltbollemafia« bestående af hyperengagerede forældre, som ustandseligt arrangerer fællesmiddage, hytteture, legegrupper og juleafslutninger, har fået for meget magt, mener flere. Men i stedet for at drosle ned synes mange forældregrupper at konkurrere om at udtænke endnu flere og endnu mere ambitiøse arrangementer. Viggas mor fortæller:

»Jamen os i 5.c's eventgruppe var jo på vandretur i Finnmark over weekenden, og vi besluttede, at vi næste år crowdfunder til en gammel bus, som vi sammen sætter i stand og så kører til Afrika, hele klassen og søskende. Dernede skal vi hjælpe med at sætte bæredygtige brønde op i nogle måneder, mens vi lærer deres sprog. Så tatoverer vi skolens logo på hinanden efter lokal teknik, bygger en hængebro og sender smukke lanterner op på himlen med budskaber til verdens ledere. Hjemme igen opretter vi en YouTube-kanal med interaktiv videoblog fra turen og tips til søde gaver af piberensere og Fimo-ler, og til lanceringsfesten opsætter vi 'Phantom of the Opera' og opfordrer alle til at komme i hjemmehæklede kostumer og medbringe en lille bid nyt nordisk. Resterne får Nellie. Klasselabradoren Nellie«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.