Debat

Religion ud af kalender

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anders Bondo Christensen: Med tak har jeg netop modtaget Lærerkalenderen 2009/2010.

Du bedes drage omsorg for, at oplysninger om muslimernes helligtid slettes fra vor kalender. Hvis muslimernes helligtid af en eller anden grund skal anføres, så synes jeg bestemt også, at den kristne kirkes søndagsnavne skal anføres. Dog bedst skønner jeg det, at alle religionsoplysninger slet ikke hører hjemme i vor kalender.

Tak for dine forskellige udtalelser til pressen, du gør en god figur, som jeg er lidt stolt af.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Kalenderen skal være et godt planlægningsredskab for medlemmerne. En del medlemmer er på skoler, hvor ramadanen har betydning for skolen, uanset hvilke holdninger man kan have til religion i det offentlige rum. For de pågældende medlemmer er det derfor en relevant oplysning, hvornår ramadanen begynder og slutter. Derfor er den i øvrigt som den eneste muslimske helligtid medtaget.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF