Debat

Sådan kunne pengene også bruges

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 12 foreslår Ivan Christensen, Jægerspris, at de 500.000 kroner til møder, kørsel og overnatninger, der dækkede pensionisternes medlemskab af Statspensionisternes Centralforening, nu passende kunne anvendes til:

- Bedre repræsentation af fraktion 4 i hovedstyrelsen.

- Fire repræsentanter fra kredsene til fraktion 4's årsmøder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- Flere seniorkurser.

- Oversigter med regulering af pensionerne i Folkeskolen.

De to nederste forslag finder jeg særdeles relevante, fordi de helt klart vil imødekomme et behov hos rigtig mange medlemmer af fraktion 4.

De to første finder jeg derimod ganske uinteressante og overflødige. De er udtryk for en fastlåst, traditionel fagforeningstankegang. Jo flere møder og delegerede, jo større indflydelse. Men sådan er det jo ikke i virkelighedens fraktion 4-verden.

Penge til de to forslag vil ganske som pengene til Statspensionisternes Centralforening give skuffende udbytte.

Som aktivt medlem af Lærerkreds Nords fraktion 4-udvalg vil jeg foreslå, at en del af de sparede penge forbliver ude i kredsene til øget støtte for de lokalarrangementer, som kredsene, via fraktion 4-udvalg eller en pensionistforening, løbende tilrettelægger til gavn for kredsenes mange pensionister.

Lærerkreds Nord fører efter min mening en særdeles konstruktiv seniorpolitik. Der er således stillet et årligt budget på 55.000 kroner til rådighed for vort lokalarbejde. Og hvis DLF lod for eksempel yderligere 50 kroner per medlem forblive ude i kredsene, ville vort budget kunne øges til 75.000 kroner til gavn for vore cirka 400 medlemmer af fraktion 4.