Tvind-reklamer via fax

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I flere år har skoler med ungdomsuddannelser sendt den ene farvestrålende folder ud efter den anden i jagten på elever. Nu går en række Tvind-skoler den modsatte vej. De reklamerer for sig selv via folkeskolers telefaxmaskiner.

Skoleleder Steen Brastrup fra Hvam Skole i Aalestrup Kommune er godt træt af den form for reklame. Han synes, Tvind-skolerne mangler pli. En telefax er til seriøse meddelelser og ikke til reklame.

'Det er uhørt at reklamere for en skole på den måde. Det svarer til at sælge varer via telefonen. Kun aviser må ringe folk op. For alle andre er det forbudt ved lov', siger Steen Brastrup, der har fået reklamer fra Tvind-skoler i Juelsminde, Tvind og senest Nakkebølle ved Faaborg.

Han har ringet til Den Rejsende Højskole i Juelsminde for at få stoppet strømmen af faxer. Men forgæves. Der tikker stadig en fax fra skolen ind på kontoret hos Steen Brastrup med jævne mellemrum.

En af højskolens lærere, Vibeke Larsen, forstår ikke problemet.

'Skolelederen må have set sig gal på os, fordi vi er en gammel Tvind-skole. Kan han ikke bare smide det ud', spørger hun.

Det er netop, hvad Steen Brastrup gør.

'Jeg kan ikke forestille mig, at en seriøst arbejdende skolevejleder vil anbefale en skole til en elev og hans forældre ud fra en fax', siger han.