Anmeldelse

Dit filmstudie

Skab selv filmmagi

Jeg sidder her med et bokssæt bestående af et komplet animationsstudie og en håndbog i film - en rigtig dejlig gør det selv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kassen "Dit filmstudie" appellerer tydeligvis til børn og unge, for de, der sidder ved siden af mig, er travlt beskæftiget. De kaster sig over saml selv-scenen, der medfølger, og finder sjove øjne på klistermærkearket, mens de kommenterer livligt på greb og tricks, der er lettilgængeligt og lækkert layoutet i håndbogen.
Lad det være sagt med det samme: Jeg er begejstret for dette materiale.

Fakta:

Titel: Dit filmstudie

Forfatter: Nana Torp

Pris: 160

Forlag: Ukendt forlag

Bogen er bygget op i ni kapitler, som man kan springe rundt imellem i vilkårlig rækkefølge, og et lidt længere afsnit om animationsfilm. Hvert kapitel byder på nyttige fagbegreber, når I taler om film, faldgruber, du skal undgå, og funktionelle opskrifter på, hvordan du griber hvert enkelt område an. Du får for eksempel en vejledning til, hvordan en porre kan illudere knækket finger, og hvordan man bygger en dolly ud af sodavandsdåser og gaffatape. Eller hvordan en nøglehulsskabelon og et vandglas kan manipulere med dit publikum, og hvordan du kan skabe en illusion af gammel dame ved hjælp af øjenskygge og babypudder.

Det er en bog, der rammer målgruppen, som kan være elever i mange aldre og deres lærere (som også kan have mange aldre). Gør det selv-tankegangen er født ind i en digital verden, men denne analoge version fungerer så fint som skolemateriale, som kræver og fordrer en vis overskuelighed og giver mulighed for at skabe og sprælle inden for nogle givne rammer.

Bogen er rigt illustreret med tegninger og fotos, og der er desuden et interview i hvert afsnit, hvor en fagperson udtaler sig om sit kerneområde. Det er personer valgt med afsæt i et filmunivers for børn, hvilket gør det inspirerende, genkendeligt og vedkommende – en tendens, der gennemsyrer denne håndbog i filmens magiske univers.

Materialet egner sig eminent til danskundervisningen, men har også fint potentiale til den understøttende undervisning og i projektundervisning på tværs af faggrænser.

Her fra mig og mine ivrige filmnørder sender vi et entydigt 3-2-1 action!