Lærer til lærer
0   1338

Om det at tale...

De taler, men hvad siger de ellers??

Jeg havde besluttet at arbejde med statsministerens nytårstale i samfundsfag, som jeg plejer at gøre hvert år i en af de første lektioner efter nytår. Vi plejer at analysere talen og se på hvad der reelt blev sagt. Vi har fokus på, at det er den årlige chance for statsministeren til at tale til folket i god ro og orden. Inden jeg nåede til undervisningen så jeg tilfældigt  et indslag i nyhederne hvor Barack Obama ville gå efter våbenlobbyen i USA. Manden står og små-tuder lidt og så kom jeg til at tænke hvor hård medierne var ved Helle Thorning efter angrebet på Krudtønden, da hun fældede en tåre. Hun blev kaldt kynisk og beregnende. Gad vide om Barack Obama omtales på samme måde? Det fik mig til at køre et forløb om retorik og kommunikation og holdt de forskellige taler op mod hinanden og vi fik da også lige Dronningens tale ind over, da vi talte om at man kan blive så rørt/påvirket over det som skal siges, at det er svært at bevare det rolige og professionelle overblik. Der var pludselig ikke så meget fokus på indholdet af Lars Løkkes tale, men mere fokus på alt det som ikke bliver sagt med ord, men med reaktioner, retorik, kropsprog osv. HOLD DA LIGE OP. Den købte de og vi fik nogle super gode samtaler om politiske budskaber, mål/midler, retorik, politikernes troværdighed osv. Jeg havde slet ikke forestillet mig hvor vidt det ville gå, men det var fantastisk. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.496 andre er allerede tilmeldt