Anmeldelse Matematik
0   205

Matematrix - storcentrets matematik

Matematrix

"Matematrix - Storcentrets matematik" er et supplerende materiale, som knytter sig til bogsystemet "Matematrix". Materialet kan dog sagtens benyttes selvstændigt. Det er skrevet, så det er i overensstemmelse med Fælles Mål II.

Artiklen fortsætter under banneret

I forordet til temabogen stilles to spørgsmål: 1. Hvordan finder den matematik, vi møder i lærebøgerne, anvendelse i vores omverden? 2. Findes der i vores omverden matematik, som kan styrke forståelsen af lærebøgernes matematik? Spørgsmålene er meget centrale i den daglige matematikundervisning. Temabogen søger gennem opgaver og øvelser at svare på disse spørgsmål, og det lykkes på glimrende vis. Bogen knytter matematik og elementer fra elevernes dagligdag sammen på en måde, som mange andre publikationer ikke formår.

Kapitlerne "Dagligvarebutikkerne", "Centret" og "Mellem indkøbene" fører eleverne gennem emner som budgettering og finansiering, formler, funktioner og grafer, geometriske konstruktioner, tesselationer, målestoksforhold, kombinatorik, statistik og indledende trigonometri. Bogen indeholder en række opgaver, der omhandler dynamikken, opbygningen og indholdet af et storcenter. Til hver opgave hører øvelser, der repeterer de faglige delområder, eleverne får brug for.

I bogens forord står, at opgaverne er formuleret, så løsningen af dem kun kan gennemføres ved besøg i et storcenter. Men med lidt faglig kreativitet kan opgaverne sagtens bruges i det lokale supermarked. Jeg kan kun medgive min bedste anbefaling af hæftet.

www.materialehylden.dk findes 15 supplerende kopiark til download.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.245 andre er allerede tilmeldt