Undervisning
0   509

Kunstfond giver støtte til forfatterbesøg på skoler

Hvis du vil have en forfatter ud i din dansktime, kan du få støtte til det af Statens Kunstfond. 2.500 kroner. Din skole skal så selv ryste op med 2.500 kroner. Forfatteren skal nemlig have 5.000 kroner i honorar for at komme. Du skal søge inden 1. februar.

Få en forfatter ud i din danskklasse, vi betaler halvdelen. Sådan lyder tilbuddet fra Statens Kunstfond.

Du må selv bestemme, hvilken forfatter du vil have besøg af, han eller hun skal bare have mindst 5.000 kroner i honorar for det, og kunstfonden betaler så de 2.500 kroner. Din skole må selv slippe de sidste 2.500.

Ansøgningsfristen er 1. februar 2016. Kan du ikke nå det inden da, kan du prøve at søge inden næste deadline, som er 1. september 2016.

"Det personlige møde med en forfatter eller en illustrator er med til at gøre børn og unge fortrolige med litteraturen og stimulere deres lyst til at læse", siger formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Thomas Harder.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg er derfor glad for, at puljen kan bidrage til, at landets børn og unge får mulighed for at møde forfattere og illustratorer som en naturlig del af deres skolegang", tilføjer han.

I stedet for en forfatter, kan du også få en illustrator ud på skolen. Eller både en illustrator og en forfatter. Så skal de kun have 2.000 kroner hver. Og igen: Kunstfonden betaler havdelen af det samlede honorar, skolen den anden halvdel.

Marianne Jelved oprettede puljen

Denne særlige pulje, der skal bringe levende forfattere og illustratorer ud på skolerne, blev sat i værk af Marianne Jelved, da hun var kulturminister i den tidligere regering. Det skete i forbindelse med Kulturministeriets kampagne "Danmark Læser".

Indtil videre har kunstfonden støttet over 400 skolebesøg. I 2015 søgte 173 lærere og andre om støtte. 164 af dem blev tildelt støtte. I alt beløb de 164 besøg sig til 428.500 kroner.

For Projektstøtteudvalget er det en vigtig prioritering at sikre en geografisk spredning i støtten, så den kommer hele landet til gavn. I 2015 blev 2/3 af midlerne tildelt arrangementer uden for hovedstadsområdet.

Læreruddannelsen kan også få støttemidler

Populære danske børnebogsforfattere og illustratorer som for Benni Bødker, Josefine Ottesen, Kim Fupz Aakeson og Kenneth Bøgh Andersen har således læst op og tegnet for børn rundt i hele landet.

Læreruddannelserne kan i øvrigt også søge om penge til forfatterbesøg fra samme pulje.

Kunstfonden håber at kunne forsætte støtteordningen også i 2017, men som man siger: I politik er intet sikkert.

Kom frem til ansøgningsskemaet ved at klikke under Ekstra til højre for artiklen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.233 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
522 andre er allerede tilmeldt