Anmeldelse Psykisk arbejdsmiljø
0   358

Førstehjælp til feedback

Førstehjælp til feedback

Fakta


Titel
Førstehjælp til feedback

Forfatter
Anders Stahlschmidt

Pris
225 kroner

Sider
177 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal Business

Feedback- og coachingprofeterne har gode dage. Denne bog handler på en meget enkel måde om at give feedback på andres tekster, adfærd og arbejdspræstationer. Og det gør den på en underholdende, velskrevet og letforståelig måde. Der er ikke efter hver sætning alenlange referencer til national og international litteratur, og det er helt velgørende at være fri for dem til en afveksling.

Artiklen fortsætter under banneret

Er bogen banal? Det er den egentlig. Der er ikke mange revolutionære nyheder i den, og alligevel er den værd at læse, fordi den kommer med mange gode råd om feedback på et meget konkret niveau og med mange eksempler.

Det er virkelig en kunst at give den rigtige feedback, så relationerne mellem mennesker bliver bedre, og således at modtageren af responsen vokser, får mere selvtillid, bliver dygtigere, får mere mod på livet og arbejdet.

Og så er der selvfølgelig også problemer med ledere og magtpositioner, hvor man skal være særlig forsigtig. Bliver en leder stødt, hvis man roser hende? Nogle gør. En medarbejder kan ikke gøre sig til dommer over sin overordnedes præstationer uden at vække anstød.

Bogen kan især varmt anbefales til ledere. De fleste ledere, jeg har mødt, er ikke særlig gode til at give en positiv og udviklende respons til deres personale.

Bogen giver en række redskaber og ideer til en udviklende feedback. Vi er ofte tilbøjelige til at glemme helt banale, gode regler for samvær, som vi godt har læst/hørt før, men som vi glemmer i dagligdagen og ikke har fået indarbejdet i vores daglige praksis.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ