Blog
1   436

Hvilket nummer?

Abonner på nyt om Bent Lindhardt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Bare lidt juletankeknas… til de kommende lune juledage.

Det er tæt på jul, så tæt på at jeg tænker det skal stå i hyggens tegn. Dette særegne danske fænomen at hygge sig, hvor roen spreder sig, tempoet går ned og skuldrene sænkes - og der er tid til at tænke.

Man kan hygge sig med en god bog, i venners lag, i leg med ungerne og over det gode måltid. Og så er der os som ikke kan lade være … vi prøver at lade som ingenting men vi kan faktisk hygge os med en god matematikopgave - en som ikke er lige til at se løsningen på - som er i det finurlige hjørne og som udfordrer tanken.  Vi ved godt, at vi skal gå stille med det for ”de andre” synes vi er lidt mærkelige.

For man hygger sig bestemt ikke med matematik. Matematik er jo svært og skal være hårdt arbejde.

Men lad dem ikke spolere din glæde ved matematikken - også når du ikke er i skolen. Og lad det være et ønske til kommende tider, at man synes, det kan være lige så interessant at beskue leg og løsning af matematiske udfordringer som det er at lytte til en god sanger, en dygtig musiker og en smidig atlet. Et ønske om, at matematik også kan forstås som en hobby.

Artiklen fortsætter under banneret

Så hvorfor ikke gå til julen med en juleopgave - fra mig til dig.

I kirken juleaften har Julius Petersen svært ved at koncentrere sig. Der havde været så meget, så han slumrer hen under hele gudstjenesten. Han vågner op da det hele er forbi og er ærgerlig over, at han ikke har deltaget i salmesangen. Han husker, at han, inden gudstjenesten startede, havde set på tavlen over de salmer, der skulle synges.  Der havde han bemærket, at alle cifre fra 1 - 9 var repræsenteret i de 3 numre, der var på tavlen. Og ikke bare det men han havde også observeret at hvert af numrene var primtal.

Da han kommer hjem, vil han forsøge at huske numrene, men det lykkes ham ikke. Han ved der i alt er 600 numre i salmebogen. Han ved også at det første salmenummer er et kornummer som findes blandt de første 150 numre i salmebogen.

Hvilke tre numre kan det være?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.190 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.462 andre er allerede tilmeldt