0   114

Regitze Flannov 50 år

Regitze Flannov, medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, fylder 50 år søndag den 27. december.

Artiklen fortsætter under banneret

Regitze Flannov blev uddannet musik- og religionslærer i 1989. Hun har blandt andet undervist på den daværende Åbjergskolen i Frederikssund, og i 1999 blev hun næstformand i Fjordkredsen. Sammen med daværende kredsformand Vivi Hansen og kommunerne rundt om Isefjorden skabte de professionsarbejdstidsaftalen Fjordaftalen, som dannede forbillede for lærernes A08-aftale. Fjordaftalen tog efter Regitze Flannovs udsagn udgangspunkt i »cirkulæret for sund fornuft« - et cirkulære, hun synes har forputtet sig de senere år.

I dag er Regitze Flannov fortsat kredsformand i Frederikssund, men nu for lærere, der må følge lov 409's bogstav fuldt og helt. I DLF's hovedstyrelse, hvor hun blev valgt ind for fire år siden, sidder hun i overenskomstudvalget og har derudover af egen drift kastet sig over ligestillingsarbejdet, også internationalt.

I forbindelse med den netop overståede valgkamp skrev hun blandt andet: »Danmarks Lærerforening bør være en langt mere aktiv aktør i ligestillingsdebatten herhjemme. Det er nødvendigt. Vi har et helt ekstremt kønsopdelt arbejdsmarked og ligger ikke specielt prangende i forhold til ligestilling i ledelse og forskning med videre. Noget tyder på, at vi markant fastholder kønsstereotyperne og dermed begrænser den enkelte i at se muligheder og vælge frit«.

Regitze Flannov er ærkekøbenhavner og pendler dagligt fra hjemmet på Vesterbro. Hun elsker fest, så mon ikke den runde dag bliver fejret med fuld musik.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks