Lærer til lærer

Julegave

I denne søde juletid vil Danmarks Fysik- og Kemilærerforening gerne give en lille gave. I december måned giver foreningen alle adgang til at læse årets sidste nummer af vores medlemsblad gratis. Bladet indeholder relevante artikler for folk med interesse for fagene Fysik/kemi og Natur/teknologi. Følg hyperlinket for at læse bladet. DErudover kan du læse om fordelene ved at være medlem af Danmarks Fysik- og Kemilærerforening Med ønske om en god jul og god læselyst. Peter H. Jensen Landsformand DFKF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hyperlink til læsning af bladet :

http://dfkf.rostra.dk/pdf/FKNT5_2015.pdf

Bliv medlem af Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, DFKFDer er mange fordele for personlige medlemmer af Danmarks Fysik- og Kemilærerforening!Underviser du i et eller flere af naturfagene, så er det en rigtig god idé atmelde sig ind i Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, DFKF.DFKF arrangerer spændende møder, besøg, foredrag, studierejser, konferencermm. for alle.Vores møder og arrangementer er faglige, men vi giver os også tid til både enfaglig og hyggelig snak over en kop ’et eller andet rart’.Og måske lige så vigtigt, så er du med dit beskedne kontingent med til at sikrede økonomiske muligheder for foreningens fortsatte eksistens.De mange forskellige medlemmer fra folkeskolen og de gymnasiale uddannelsergiver mulighed for at få sparring, inspiration og nye input til den dagligeundervisning.Som medlem af Danmarks Fysik- og Kemilærerforening støtter du foreningensarbejde med at videreudvikle naturfagsundervisningen og specielt fysik– ogkemiundervisningen og natur/teknologiundervisningen i Danmark, et arbejdeder foregår i samarbejde med de andre naturfaglige foreninger.Foreningen samarbejder også med flere andre interesseorganisationer for atudvikle fagets indhold og oplyse de politiske beslutningstagere om nødvendighedenaf at forbedre fagets vilkår.

Som medlem får du adgang til medlemsområdet på foreningens hjemmeside,hvor du vil kunne læse medlemsbladet :FYSIK·KEMImed relevante artikler, idéer, aktuelt fagligt nyt, fagbogsanmeldelser og vurderingeraf nyt apparatur, også N/T-artikler:Medlemsbladet indeholder også meget stof til faget Natur/Teknologi.En af redaktørerne beskæftiger sig udelukkende med dette område.Bladets redaktører er kendt for at skabe et medlemsblad, som altid er læseværdigt,og som indeholder stof af interesse for en bred kreds af undervisereinden for det naturfaglige område.Blandt stofrigeligheden på nettet er mange af bladets bidragsydere med til atskabe relevant sammenhæng mellem tilsyneladende vidt forskellige sites pånettet, sætte dem ind i en emnemæssig sammenhæng, give dig links til dissesites og ideer til, hvordan de kan benyttes i dagligdagen.

Personlige medlemmer af DFKF kan benytte sig af nedenstående tilbud, når de medbringer medlemskortet:DANMARKS SALTCENTER I MARIAGER: 20% rabat

EXPERIMENTARIUM I KØBENHAVN: gratis adgang

ENERGIMUSEET I TANGE VED BJERRINGBRO: gratis adgang

SPORVEJSMUSEET SKJOLDNÆSHOLM: adgang til gruppepris

TYCHO BRAHE PLANETARIET I KØBENHAVN: gratis adgang

STENO-MUSEET I AARHUS: gratis adgang

Personlige medlemmer kan, hvis de har været medlem de seneste 5 år, søgestøtte til studierejser fra Ove Lindersdorfs Rejsefond.

Ved lokalforeningsarrangementer er du godt stillet som personligt medlem.

Et personligt medlem deltager altid til gunstigste pris, som oftest gratis og ellers til lavere pris, både i egen afdeling og i de andre landet over. Nogle lokalforeninger sidestiller skolemedlemskaber med personlige medlemskaber ved deltagelse af én person; men andre kræver højere betaling ved deltagelse i arrangementer for deltagere under et skolemedlemskab. Som personligt medlem har du også altid adgang til andre lokalafdelingersarrangementer, uanset hvilken lokalafdeling du er medlem af.

Måske vigtigst af alt er, at foreningen har høringsret over for Undervisningsministerietpå en række områder. Det betyder ikke, at foreningens synspunkter altid bliver fulgt, men det er altidvigtigt, at lovgiverne bliver gjort opmærksom på, hvordan love og bekendtgørelseropleves af undervisere, som skal leve med dem i den daglige undervisning. Derfor er dit medlemskab betydningsfuldt. En forening med mange medlemmer kan tale med større vægt og bliver letterehørt end én med få medlemmer.

Find din faglige forening påhttp://fysik-kemi.dk/