Blog
0   448

#1 Når det skal være hurtigt og nemt…

Abonner på nyt om Line Maj Wridt i dit personlige nyhedsbrev.


Jeg kan godt lide at starte matematiktimen med en lille hurtig ”opvarmningsaktivitet.” Det fanger elevernes opmærksomhed, giver en god start på timen, og de dage, hvor man (spændt) venter på hvornår smartboardet mon er klart til at præsentere timens plan, kan det være en fin måde at få udnyttet tiden på.

Én af mine elevers favorit opvarmningsaktiviteter er ”ugens skønneste.”

Måske I kender den allerede? Jeg blev selv præsenteret for aktiviteten af en drøndygtig CFU-dame for et par år siden.

Artiklen fortsætter under banneret

Kort fortalt er målet med aktiviteten at få skærpet (og tjekket) elevernes evne til at ”skønne” størrelser, antal og mængder.

Eleverne får udleveret en lille lap papir, hvor de skriver navn på den ene side.

Jeg stiller "ugens skønne spørgsmål”, og eleverne skal nu i al hemmelig skrive deres svar på den anden side af papirlappen, hvorefter den afleveres til mig.

Mens eleverne arbejder med dagens andre opgaver går jeg svar-mulighederne igennem (det tager få minutter). Jeg udvælger det svar, der kommer tættest på, samt de svar som stikker mest ud i begge retninger.

De udvalgte (anonyme!!) svar skrives op på tavlen, og i fællesskab ræsonnerer vi os frem til det rigtige svar. Eleven bag det rigtige svar offentliggøres og bliver dermed ”ugens skønneste” og får sit navn skrevet op på tavlen til næste uge (hvilket altså er en ”ære” man åbenbart ikke er for gammel til i hverken 6. eller 9. klasse!!).

Vi har skønnet alt lige fra højder på Eiffeltårnet og skolens klatretårn, priser på 2kg hvedemel og en ny Passat, vægten på et æble og på mig (modigt – jeg ved det!!) og meget mere. Kun fantasien sætter grænser!

 

Rigtig god jul – vi ses i det nye år!

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.500 andre er allerede tilmeldt