Blog
1   355

Minecraft og vulkaner

Abonner på nyt om Geografi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er vigtigt at kunne relatere sin undervisning til elevernes egen hverdag, men hvad er lige nu relevant i.f.t geografiundervisningen?

Forleden dag følte jeg mig, på trods af mine 28 år, lidt gammel. I en geografitime i 7.B, ville jeg give et lille oplæg om de mange forskellige stenarter som kan dannes i vulkaner. Eleverne tror jo kun der er tale om den her knortede, luftfyldte pimpstens-art som altid bliver associeret med det. Så jeg hev en granit (dybbjergart), rombeporfyr (gangbjergart) og en obsidian (dagbjergart) frem, udover den obligatoriske pimpsten fra Island. Egentlig havde jeg i mine tanker tænkt at det nok skulle være et rigtigt kort oplæg, hvis jeg ikke skulle kede dem ihjel med mit sten-nørderi.

Men til min store overraskelse udbrød en af drengene da jeg sagde ordet "obsidian": "Sådan noget har jeg bygget med i Minecraft". Her slår min lærerhjerne straks til og tænker: "Yes! Zone for nærmeste udvikling. Hvordan kan jeg skynde mig at gribe den her gyldne mulighed?"

Jeg har et overfladisk kendskab til Minecraft. Jeg ved at det er et, grafisk set, ultrasimpelt byggespil som minder lidt om LEGO, at bøgerne med introduktioner osv. bliver revet væk på børnebibliotekerne og at de samlede danske Geodata er lagt ind som en "bane".

Men jeg har aldrig prøvet at spille det. Så her er min forspørgsel:

Artiklen fortsætter under banneret

Giver det mening at dykke mere ned i Minecraft som undervisningsværktøj og hvordan kommer en fyr som mig igang med at lære det godt nok til undervisningsbrug?

Og derudover: Er der andre bud derude på helt lavpraktiske indgangsvinkler til elevernes interesse i geografi? Spil, bøger, film - alt har interesse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.591 andre er allerede tilmeldt