Skolen i Sydhavnen får prisen for "Årets Byggeri"

For første gang nogensinde er det en skole, der får prisen for årets byggeri i Danmark. Skolen i Sydhavnen bliver i dag hædret med prisen, som uddeles af Magasinet Byggeri. Prisen er uddelt siden 2000.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den maritime profilskole blev tidligere på efteråret udråbt til årets skolebyggeri, og nu bliver den også hædret som Danmarks bedste byggeri i 2015.

Skolen i Sydhavnen kårets som året skolebyggeri

Skolen i Sydhavnen har et særlig fokus på det naturvidenskabelige og med beliggenheden ned til vandet er fokus på det maritime. Byggeriets sammenhæng med lokalområdet er noget af det, som dommerkomiteen lægger vægt på:

"En skole, der danner skole. I arkitekturen, indretningen, rammerne for læring og samspillet med det omgivende samfund. Skolen i Sydhavnen på en gang uddanner og skaber sammenhængskraft i sit nærmiljø med sin åbne adgang og alsidige brugsmuligheder", står der i dommerkomiteens begrundelse.

Københavns overborgmester Frank Jensen glæder sig over hæderen.

"Skolen i Sydhavnen er et enestående nybyggeri med smuk arkitektur og håndværk af høj kvalitet. Skolen passer perfekt ind i det omkringliggende byrum og skaber unikke muligheder for eksempel at inddrage havnen i undervisningen. I København lægger vi stor vægt på, at eleverne har de bedste fysiske rammer, som styrker undervisningen i folkeskolen, og jeg er glad og stolt over, at vores høje ambitioner for skolebyggeri hædres", lyder det fra Frank Jensen i en pressemeddelelse fra kommunen.