Fysisk arbejdsmiljø
0   398

Skolen i Sydhavnen får prisen for "Årets Byggeri"

For første gang nogensinde er det en skole, der får prisen for årets byggeri i Danmark. Skolen i Sydhavnen bliver i dag hædret med prisen, som uddeles af Magasinet Byggeri. Prisen er uddelt siden 2000.

Den maritime profilskole blev tidligere på efteråret udråbt til årets skolebyggeri, og nu bliver den også hædret som Danmarks bedste byggeri i 2015.

Skolen i Sydhavnen har et særlig fokus på det naturvidenskabelige og med beliggenheden ned til vandet er fokus på det maritime. Byggeriets sammenhæng med lokalområdet er noget af det, som dommerkomiteen lægger vægt på:

Artiklen fortsætter under banneret

"En skole, der danner skole. I arkitekturen, indretningen, rammerne for læring og samspillet med det omgivende samfund. Skolen i Sydhavnen på en gang uddanner og skaber sammenhængskraft i sit nærmiljø med sin åbne adgang og alsidige brugsmuligheder", står der i dommerkomiteens begrundelse.

Københavns overborgmester Frank Jensen glæder sig over hæderen.

"Skolen i Sydhavnen er et enestående nybyggeri med smuk arkitektur og håndværk af høj kvalitet. Skolen passer perfekt ind i det omkringliggende byrum og skaber unikke muligheder for eksempel at inddrage havnen i undervisningen. I København lægger vi stor vægt på, at eleverne har de bedste fysiske rammer, som styrker undervisningen i folkeskolen, og jeg er glad og stolt over, at vores høje ambitioner for skolebyggeri hædres", lyder det fra Frank Jensen i en pressemeddelelse fra kommunen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ