Debat

Man tror, det er løgn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Carl-Johan, du påstår i Folkeskolen nummer 22 at vide, hvad demokrati er, og det gør du, ud fra at ni medlemmer af hovedstyrelsen ikke har villet bakke op omkring vores formand og hendes forhandlingsresultat. De tillod sig at stemme imod (en demokratisk ret).

Afstemningsresultatet kom uden for mødelokalet via medlemmerne af hovedstyrelsen, der er valgt på demokratisk vis (og via Folkeskolens referat fra mødet. Redaktionen). Disse medlemmer har naturligvis den demokratiske ret til at fortælle deres vælgere, hvad de står for/har stemt, og forklare det.

Hvis vores formand bare kunne skære igennem, når det passede hende (også kaldet vetoret), ville vores demokratiske organisation være en illusion. Hun er formand og er omgivet af valgte medlemmer, der skal råde og vejlede hende, men der står ingen steder, at de skal være enige. Disse medlemmer er valgt på deres unikke, personlige mål/ambitioner for DLF. Og de, der har stemt på dem, stoler naturligvis på, at de lever op til dette.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi skulle nødig opleve samme form for partidiktatur, som der er på Christiansborg, hvor politikere med mange personlige stemmer i ryggen gang på gang bliver banket på plads og dermed skal svigte deres vælgere.

Du kalder disse ni for en skamplet - du er en skamplet.

Jeg vil til sidst citere Forest Gump fra bogen 'Gumpisme' af Winston Groom: 'De fleste mennesker virker ikke dumme, før de begynder at sige (/skrive (min tilføjelse)) noget'.

Claus Bo Hansen

Tønder