Førstepræmien i elevkonkurrencen er en optræden for hele skolen med Sebastian Klein, kendt fra tv.

Syng om naturfag

Nu skal der skrives sange! Dansk Naturvidenskabsfestival har til formål at skabe begejstring for naturfag blandt elever på skoler i hele landet, og begejstringen må gerne udtrykkes i en sang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Derfor indbyder vi alle landets elever og lærere til en konkurrence om det eller de bedste vers til den sang, der skal synges under festivalen - og det bliver stort, sidste år deltog en tredjedel af alle landets grundskoler.

Der er fine præmier: Den eller de elever, der leverer det bedste bidrag, kan invitere resten af skolen til et show med Sebastian Klein, der kommer ud på skolen med en solooptræden. Andenpræmien er 1.000 kroner til klassekassen, og tredjepræmien er 25 eksemplarer af »Mesterdetektiven Blomkvist« og fem sangbøger, »Ringe i vandet«.

I de voksnes konkurrence er førstepræmien et gavekort til Billetnet på 1.500 kroner. De følgende vinder gavekort til Fona på henholdsvis 500 og 300 kroner.

Og hvad skal man så gøre? Jo, skriv et vers eller flere på melodien »Fætter Mikkel«. Hvis du ikke allerede kender sangen, kan du hente noderne, et prøvevers og flere oplysninger om konkurrencen og Naturvidenskabsfestivalen på folkeskolen.dk. Klik på »Natur-sang« under temaer - her finder du også den e-mail-adresse, konkurrencebidraget skal sendes til. Sidste frist for deltagelse er den 26. august.

Sangen skal på en eller anden måde handle om naturfag, og Dansk Naturvidenskabsfestival skal være nævnt i overskriften på sangen eller i underoverskriften, men ikke nødvendigvis i selve sangen.

Den 11. september har dommerpanelet - en lærer, en musiker og en elev - fundet vinderne, og resultatet offentliggøres i ­Folkeskolen og på folkeskolen.dk

Konkurrencen er sponsoreret af Gyldendal og Syngelyst-kampagnen. Deltagerne må være indforstået med, at Dansk Naturvidenskabsfestival har lov til at bruge versene uden yderligere honorar.