Blog
1   689

Fuldt hus på Storm P museet/Revymuseet

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når man spørger eleverne efter en undervisningstime, hvor man har arbejdet med læringsteknologi eller programmer, om hvilket eller hvilke fag de har arbejdet med, svarer de altid matematik, dansk og engelsk. I elevernes bevidsthed er der tydeligvis et eller flere fag med, når der arbejdes med kodningsaktiviteter. Tvivlen om kodning i Folkeskolen må vist tilskrives de voksne.

Onsdag d.2.12.2015 blev der afholdt en velbesøgt konference på Storm P museet/Revymuseet arrangeret af Martin Exner og mig, det er os, der står bag det Maersk-støttede projekt, Kreakode.dk. Målet med konferencen var at finde nogle svar på de mange spørgsmål om kodning i Folkeskolen.

Hvad skal vi kalde det? Skal det være et fag? Skal det være et valgfag? Hvorfor skal vi arbejde med kodning? Hvad sker der hvis kodning bliver en del af et fag, fx matematik? Hvem tager ansvaret for situationen? Er det tilstrækkeligt at satse på ildsjæle og frivillige? Hvorfor går det ikke bedre, når der står rigtig meget om ”det digitale” i Nye Forenklede Fælles Mål i både vejledningen og målene? Hvorfor skal kodning være kreativt, eksperimenterende, innovativt og entreprenant?

Der var rigtig mange tilmeldte lærere, lærerundervisere, forlagsfolk, opfindere, studerende, leverandører af teknologi, konsulenter, folk fra Coding Pirates, UVM, IT-branchen og mange andre interessenter

Artiklen fortsætter under banneret

5 forskellige oplægsholdere hjalp os med at belyse situationen:

·      Kasper Koed, UCC talt om hvordan man kan organisere mediepatruljer og det svære for elever ved idegenerering

·      Esther Deva Priya, TATA talte om, hvordan TATA tager et stort ansvar i Danmark ved at ansatte fra virksomheden arbejder som frivillige undervisere i programmering i skolen.

·      Cliff Hansen, forlagsdirektør Alinea talte om at lave et fag der hedder digitalkundskab og om at bruge undervisningsmaterialer til at understøtte elevernes læring

·      Gunvor Wibroe, kommunalpolitiker, Frederiksberg talte om vigtigheden i at eleverne bliver uddannet til fremtidens krav og børnene skal kode, så de går fra at være forbrugere til at være producenter

·      Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Lærerforening, talte om vigtigheden i at skolen inkluderede alle elever, også de elever, der er en del af de 8 %, der ikke har adgang til internet. Og kodning kan anvendes tværfagligt, men det skal være et selvstændigt fag ligesom dansk, der jo også anvendes tværfagligt.

I de voksnes bevidsthed er det ikke let, at der skal være mere IT og kodning i skolen. Det kræver mange ressourcer for at eleverne får de rigtige IT-færdigheder, den rigtige IT-viden og de rigtige IT-kompetencer med sig fra Folkeskolen.  Men for elevernes skyld kan vi ikke være bekendt at vente og trække tiden ud. Eleverne skal være i stand til at kunne håndtere deres eget medborgerskab.

Konferencen blev afholdt dels på Storm P museet og Revymuseet, hvilket kan virke lidt utraditionelt, men Storm P var jo netop en yderst kreativ, kommunikerende, kritisk tænkende og kollaborerende menneske. Så det var faktisk et oplagt sted at diskutere, hvad vi gør med eleverne, kodning og 21th skills og matematikundervisningen i Folkeskolen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.974 andre er allerede tilmeldt