Lærer til lærer

Journalister for en dag

Global House har arrangeret en event-dag for elever på internationale linjer i Sønderborg kommune. 3 klasser er tilmeldt og samles i Fælleshuset på Ahlmannskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag d.3.december deltog 9.klasser på internationale linjer fra Ulkebøl-skolen og Nørreskov-skolen i en eventdag, hvor eleverne skulle producere 5 webaviser. Forinden dagen, havde eleverne fået tildelt jobs (redaktører, webdesignere, fotografer, journalister, tekstforfattere og nyhedsoplæsere).

Eleverne blev budt velkommen af Global House og hørte derefter et oplæg ved lokalredaktør Morten Jacobsen fra Jydske Vestkysten, som talte om at have sin målgruppe for øje og om at der altid er mindst 2 sider af samme sag. Herefter fik eleverne at vide, hvem de skulle samarbejde med resten af dagen. Redaktionerne var sammensat af elever på tværs af klasser og skoler.

Kl.10.15 modtog redaktionerne deres første breaking news. Den kom i form af et Skype-opkald fra en journalist i New Zealand. Journalisten bad om en artikel og video, på engelsk, om afstemningen i Danmark. Dette opkald satte for alvor skub i engagementet og aktiviteterne rundt om i redaktionerne.

Vi var så heldige, at Jydske Vestkysten sendte deres egen journalist forbi, så imens eleverne arbejdede på deres første artikler, arbejdede journalisten på sine artikeler om dagens event. Det blev til 2 webartikler på Jydske Vestkysten. (Link til artiklerne her og her).

Alle artikler skulle skrives på dansk. 3 artikler skulle også have en engelsk og en tysk version.

Her er link til dagens to bedste webaviser: Sønderborg Tidende og Sønderborg, vores by

De trætte og glade elever gik hjem kl.17.30 efter en travl og indholdsrig dag, med et "tak for i dag og det var da slet ikke så kedeligt."