Anmeldelse

Planet

Planet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Billed- og filmmediet er et meget motiverende og lærerigt element i sprogundervisningen; de fleste elever er optaget af billeder og trænet i at se og bruge dem i mange forskellige sammenhænge. Billeder både med og uden lyd er også meget velegnede som afsæt for opgaver baseret på undervisningsdifferentiering.

Fakta:

Titel: Planet

Serie: Levende billeder i sprogundervisningen

Type: Bog med dvd

Forlag: Alinea

"Planet - so sind wir!" er et dvd-materiale med netadgang til lærervejledning, elevark og manus. Det overordnede tema er unge tyskeres dagligdag. Dvd'en indeholder en introduktion, hvor filmepisodernes hovedpersoner bliver præsenteret, samt seks episoder af fire-seks minutters varighed med overskrifterne Hobby, Schule, Sport, Mein Tag, Einkaufen, Wohnen/Zu Hause. Episoderne kan afspilles i vilkårlig rækkefølge. Kultur- og samfundsforhold bliver formidlet på en sjov og humoristisk måde, og materialet lægger op til kontrastiv Landeskunde.

Lærervejledningen indeholder foruden filmmanus forslag til tilrettelæggelse af undervisningen med filmepisoderne og tilhørende arbejdsark med varierede opgaveforslag, hvor især lytte-, tale- og skrivefærdigheden tilgodeses. Opgaverne er bygget op omkring konceptet Vor dem Sehen - Während des Sehens - Nach dem Sehen. På den måde er eleverne aktive i hele forløbet.

Taletempoet er passende, og lydkvaliteten er god.

Målgruppen er angivet til 7.-8. klasse. Efter min vurdering kan elever fra 7.-9. klasse have stor glæde af materialet.

Powered by Labrador CMS