Skoleledelse
0   293

Bestyrelse uenig

Medlemmerne af bestyrelsen for Kommunernes Landsforening (KL) er langtfra enige om de tanker om skoleledelse, som KL's formand, Anker Boye, i sidste uge fremlagde i et interview i Ugebrevet Mandag Morgen.

Anker Boye sætter spørgsmålstegn ved, om skoleledere behøver at være uddannede lærere, og han går ind for, at flere mindre skoler kan have en fælles skoleleder.

'Bestyrelsen har drøftet hans tanker, men der er ikke truffet beslutning om, at det er det, som KL skal gå ind for i de igangværende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi', siger Helene Lund, Socialistisk Folkeparti, medlem af bestyrelsen og viceborgmester i Farum Kommune.

Personligt vil hun ikke afvise tankerne om fælles ledelse af flere skoler, fordi det er et ønske, som mange landkommuner deler. Til gengæld bryder hun sig ikke om, at der bliver ansat ikke-skoleuddannede skoleledere.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det vil være en svækkelse af den pædagogiske ledelse. Det er en meget bedre ide, hvis man ansætter andre til at tage sig af det administrative og dermed giver skolelederen bedre mulighed for at gøre en pædagogisk indsats', siger hun.

Det radikale medlem af KL-bestyrelsen, byrådsmedlem Johannes Poulsen, Herning, mener, at Anker Boye har opbakning til sine synspunkter.

'Der er ikke formelt taget stilling i bestyrelsen, men drøftelserne har haft en sådan karakter, at jeg ikke er i tvivl om, at Anker Boye udtaler sig på vores vegne, og at de to forslag indgår i forhandlingerne med regeringen. Det vil være godt med mere fleksibilitet, både når det gælder fælles ledelse af skoler, og når det gælder ansættelse af ikke-skolelærere som ledere. Det er skolebestyrelsen, der står for ansættelsen, og vælger den en person udefra, er det, fordi man er sikker på, at vedkommende har den nødvendige pædagogiske indsigt og de visioner, der skal til', siger Johannes Poulsen.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Anker Boye. j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ