DLF's kongres i september besluttede at lægge udgivelsen af Folkeksolen over i et udgiverselskab. Det muliggjorde ansøgningen om mediestøtte.

'Folkeskolen' får mediestøtte

Medienævnet har i dag afgjort, at fagbladet Folkeskolen får mediestøtte. Lærernes fagblad får knap to millioner kroner af den statslige pulje, som har til formål at fremme et alsidigt udbud af nyheder med henblik på styrkelse af den demokratiske debat. Det oplever chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen som et stort skulderklap til mediet.

Publiceret

kriterier for redaktionelproduktionsstøtte

  1. Nyhedsmediet er et selvstændigt medie
  2. Nyhedsmediet har en ansvarshavende redaktør
  3. De redaktionelle medarbejdere på nyhedsmediets redaktion udgørsammen med den ansvarshavende redaktør minimum tre årsværk
  4. Nyhedsmediet henvender sig til en bred kreds af brugere, og erikke alene rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmeraf arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer,politiske partier eller ansatte i offentlige institutionerm.v.
  5. Nyhedsmediet leveres og stilles til rådighed i hele landet påens vilkår for brugerne og er tilgængelig for alle, evt. modbetaling
  6. Mindst halvdelen af nyhedsmediets indhold er redaktionelt stofi form af artikler m.v. inden for et bredt emneområde og medbehandling af aktuelt nyhedsstof
  7. Nyhedsmediets redaktionelle stof behandler primært politiske,samfundsrelaterede og kulturelle temaer
  8. Mindst en sjettedel af nyhedsmediets samlede indhold erselvstændigt journalistisk bearbejdet med henblik påoffentliggørelse i det pågældende nyhedsmedie
  9. Nyhedsmediet udkommer med minimum ti udgaver eller versioner omåret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er 12 år siden, at den daværende regering afskaffede portostøtten til alle fagblade, men i dag har fagbladet Folkeskolen fået et lille plaster på såret i form af 1,74 millioner kroner i såkaldt redaktionel produktionsstøtte, dvs. støtte til den del af mediets udgifter, der går til løn og honorarer til de medarbejdere, der producerer mediets indhold.

"Det er et klap på skulderen til Folkeskolen, at Medienævnet siger, vi er et selvstændigt medie med et stort indhold af selvstændigt produceret journalistisk af politisk og samfundsmæssig relevans for en bred kreds", fremhæver en glad og stolt chefredaktør.

At Folkeskolen  først får støtte nu, er ikke udtryk for, at mediet ikke hele tiden har levet op til kriterierne. Men selvom Folkeskolen faktisk var nævnt i den oprindelige betænkning bag mediestøtteordningen, vedtog man politisk, at medier, der var 100 procent ejet af fag- eller brancheorganisationer ikke kunne få støtte. Derfor har Folkeskolen  først søgt støtte i år, hvor mediet per 1. oktober udgives af et ApS ejet med to tredjedele af Danmarks Lærerforening og én tredjedel af firmaet StiboGraphic.

Vedtaget: Folkeskolen må udgives af udgiverselskab 

"Fagbladet Folkeskolen opfylder allerede i dag alle betingelser til at modtage mediestøtte, lige bortset fra, at det er ejet af en fagforening. Det er et uafhængigt blad af høj kvalitet. Derfor er det oplagt at rydde den sidste formalitet af vejen ved at overdrage ejerskabet til et udgiverselskab, så bladet kan få den støtte, det i meget høj grad opfylder betingelserne for", sagde formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk, da hovedstyrelsen besluttede at åbne mulighed for, at bladet kan udgives af et udgiverselskab. Det krævede en vedtægtsændring, som blev vedtaget på kongressen i september.

Kun to andre fagbevægelsesmedier, fagbladet Ingeniøren og LO's medie avisen.dk, har hidtil fået del i puljen til redaktionel produktionsstøtte. Puljen er på cirka 300 millioner kroner, hvoraf størsteparten går til dagblade.

Powered by Labrador CMS