Fagbladet Folkeskolen
2   3640

'Folkeskolen' får mediestøtte

Medienævnet har i dag afgjort, at fagbladet Folkeskolen får mediestøtte. Lærernes fagblad får knap to millioner kroner af den statslige pulje, som har til formål at fremme et alsidigt udbud af nyheder med henblik på styrkelse af den demokratiske debat. Det oplever chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen som et stort skulderklap til mediet.

kriterier for redaktionel produktionsstøtte

  1. Nyhedsmediet er et selvstændigt medie
  2. Nyhedsmediet har en ansvarshavende redaktør
  3. De redaktionelle medarbejdere på nyhedsmediets redaktion udgør sammen med den ansvarshavende redaktør minimum tre årsværk
  4. Nyhedsmediet henvender sig til en bred kreds af brugere, og er ikke alene rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmer af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, politiske partier eller ansatte i offentlige institutioner m.v.
  5. Nyhedsmediet leveres og stilles til rådighed i hele landet på ens vilkår for brugerne og er tilgængelig for alle, evt. mod betaling
  6. Mindst halvdelen af nyhedsmediets indhold er redaktionelt stof i form af artikler m.v. inden for et bredt emneområde og med behandling af aktuelt nyhedsstof
  7. Nyhedsmediets redaktionelle stof behandler primært politiske, samfundsrelaterede og kulturelle temaer
  8. Mindst en sjettedel af nyhedsmediets samlede indhold er selvstændigt journalistisk bearbejdet med henblik på offentliggørelse i det pågældende nyhedsmedie
  9. Nyhedsmediet udkommer med minimum ti udgaver eller versioner om året

Det er 12 år siden, at den daværende regering afskaffede portostøtten til alle fagblade, men i dag har fagbladet Folkeskolen fået et lille plaster på såret i form af 1,74 millioner kroner i såkaldt redaktionel produktionsstøtte, dvs. støtte til den del af mediets udgifter, der går til løn og honorarer til de medarbejdere, der producerer mediets indhold.

"Det er et klap på skulderen til Folkeskolen, at Medienævnet siger, vi er et selvstændigt medie med et stort indhold af selvstændigt produceret journalistisk af politisk og samfundsmæssig relevans for en bred kreds", fremhæver en glad og stolt chefredaktør.

Artiklen fortsætter under banneret

At Folkeskolen  først får støtte nu, er ikke udtryk for, at mediet ikke hele tiden har levet op til kriterierne. Men selvom Folkeskolen faktisk var nævnt i den oprindelige betænkning bag mediestøtteordningen, vedtog man politisk, at medier, der var 100 procent ejet af fag- eller brancheorganisationer ikke kunne få støtte. Derfor har Folkeskolen  først søgt støtte i år, hvor mediet per 1. oktober udgives af et ApS ejet med to tredjedele af Danmarks Lærerforening og én tredjedel af firmaet StiboGraphic.

"Fagbladet Folkeskolen opfylder allerede i dag alle betingelser til at modtage mediestøtte, lige bortset fra, at det er ejet af en fagforening. Det er et uafhængigt blad af høj kvalitet. Derfor er det oplagt at rydde den sidste formalitet af vejen ved at overdrage ejerskabet til et udgiverselskab, så bladet kan få den støtte, det i meget høj grad opfylder betingelserne for", sagde formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk, da hovedstyrelsen besluttede at åbne mulighed for, at bladet kan udgives af et udgiverselskab. Det krævede en vedtægtsændring, som blev vedtaget på kongressen i september.

Kun to andre fagbevægelsesmedier, fagbladet Ingeniøren og LO's medie avisen.dk, har hidtil fået del i puljen til redaktionel produktionsstøtte. Puljen er på cirka 300 millioner kroner, hvoraf størsteparten går til dagblade.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ