Debat
0   146

En god rejse i 8. klasse

I vores 8. klasse gik turen til London. Det var en god tur, hvor eleverne blev involveret i de fleste beslutninger. Måske én for meget.

Mit navn er Kristoffer, jeg er 23 år gammel og jeg er her på Folkeskolen.dk for at blogge om mine tanker om folkeskolen. Dem er der nemlig nok af. 

Jeg starter med en skolerejse, der foregik i 2007, da jeg gik i 8. klasse på Nordagerskolen i Ringe på Midtfyn. En ganske fin skole med børn fra de fleste samfundslag. 

Artiklen fortsætter under banneret

Da 8. klasse tog sin begyndelse kom vi hurtigt ind på et særdeles spændende emne; rejser. 

Vores to klasselærere, særligt den ene, gik utrolig meget op i, at vi elever skulle involveres i beslutningen. Det er noget, jeg nu ser tilbage på med stor respekt. De to lærere vidste naturligvis, at vi skulle holde os indenfor et vist budget, så de smarte kommentarer om, at vi gerne ville til New York blev naturligvis hurtigt forkastet. 

Skolerejse til London

Ikke desto mindre betød det meget for os elever, at vi var med i beslutningen. Det faldt relativt hurtigt på plads, via afstemning, at turen skulle gå til London. En by, der siden kom til at betyde utrolig meget for mig og faktisk tror jeg, at denne første rejse til London er en af grundene til, at jeg har valgt at gøre karriere indenfor rejser (først som rejseblogger & siden som arrangør). 

Destinationen var på plads og nu skulle transporten til den engelske hovedstad også ordnes. En formalitet i mine øjne, men ak nej - et par af drengene (dem der råbte højest) fandt på, at vi skulle med båd til England. Dér kunne vi godt have brugt en lærer, der satte foden ned og sagde nej.

De argumenterede ganske vist for, at vi ville miste halvanden dag ved at tage båden til England, men de højtråbende gutter mente, at det var det hele værd - der var jo diskotek på færgen. Det skulle senere vise sig, der hverken var diskotek eller udskænkning af alkohol til mindreårige :-) 

Gode ting ved denne planlægning af rejse

Eleverne blev involveret og følte ejerskab over rejsen. På den måde blev det også vores ansvar, at vi skulle stable en god tur på benene. Ingen var interesserede i at forpurre rejsen og ødelægge noget vi selv havde været med til at arrangere. 

Dét kan anbefales til lærere, der skal arrangere skolerejse for 8. eller 9. klasse. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ