Blog
0   382

Boost din klimaundervisning

Abonner på nyt om Astra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kloden koger, isen smelter, vindene bliver vildere og vandstanden i verdenshavene stiger. Vi kender alle overskrifterne og konsekvenserne af klimaændringerne.

Læring om klima og bæredygtighed er højaktuelI naturfagene er globale problematikker, klima og bæredygtighed en central del af de færdigheds og vidensmål eleverne skal arbejde med. Det er et emne, hvor eleverne har rig mulighed for at arbejde problemorienteret og bringe de naturfaglige kompetencer; undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation i spil.

Det er ikke kun i naturfagenes forenklede Fælles Mål, at klima og bæredygtighed er højaktuel. I september skrev FN´s 193 medlemslande officielt under på 17 nye verdensmål for en global bæredygtig omstilling. Verdensmålene, der skal være opfyldt i 2030, skal sikre udryddelse af fattigdom, øget global lighed og en mere bæredygtig verden.  Verdensmålene gælder for alle – alle lande og alle mennesker, der bor på Jorden. I december 2015 afholdes som bekendt COP21 - Klimatopmøde i Paris. Målet er enighed om en bindende global klimaaftale.

Skal verdensmålene og en global klimaaftale blive til virkelighed, er det afgørende, at vi alle – også vores elever – forstår og besidder kompetencer, så vi kan handle i overensstemmelse med bæredygtighedsprincipper i vores hverdag.

Kort og godt er der mange faglige, aktuelle og etiske grunde til, at vi booster klima- og bæredygtighedsundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvordan er det vi omsætter bæredygtighed, global opvarmning, CO2 aftryk og andre abstrakte begreber til konkret læring i 4.a. eller 7.x?  Det kan du finde inspiration til via nedenstående sites. Her finder du læremidler og forløb til en faglig relevant, nærværende og praksisorienteret undervisning i klima- og bæredygtighed.

Inspiration til din undervisning i klima- og bæredygtighed

Klimaambassadør ntsnet.dk/klimaambassadør

Oversigt med link til læremidler, film- og tv-udsendelser til din undervisning i klima-, u-lands- og bæredygtighedsproblematikker til hjemlån eller streaming hos dit lokale CFU

Vores verden – Vores valg voresverden-voresvalg.dk

DANIDA om FN´s nye globale udviklingsmål.

Klimatopmøde i Børnehøjde klimatopmøde.dk

Formidlere og NGO´ers bud på eksemplarisk undervisning i klima- og bæredygtig og u-landsproblematikker ved Klimatopmøde i Børnehøjde, uge 44 2015.

Uddannelse for bæredygtig udvikling ntsnet.dk/ubu

Temaside med ideer til undervisningen.

Bæredygtig Udvikling emu.dk/tema/uddannelse-bæredygtig-udvikling

EMU temaside ifm FN´s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Hele Verden i Skole heleverdeniskole.dk/verdensmaalene

IBIS bud på læremidler om FN´s nye verdensmål.

Maiken Rahbek Thyssen, NTS-centeret og Ole Haubo Christensen VIA CFU og NTS-centeret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt